14 000 нови заглавия на Пролетен панаир на книгата

от Нощни птици

Най-мащабното книжно събитие на открито тази година ще се проведе от 29 май (понеделник) до 4 юни (неделя) в пространството пред Националния дворец на културата. Тази година има рекорден брой участници, заглавия и премиери – над 14 000 книги на 144 издателства ще търсят своите читатели по време на 80 литературни събития в панаирната седмица.
Пролетният панаир и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи са част от #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация „Българска книга“ (АБК), с акцент към най-малките читатели, които и тази година ще могат да открият най-новите детски книжки в специално обособен кът. А за Деня на детето – 1 юни, организаторите са подготвили и приказна празнична програма.
Официалното откриване на Пролетния панаир на книгата и на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще бъде в 11:00 часа на 29 май на сцената на културната програма, а в следващите дни ще има многобройни премиери и срещи с автори, преводачи и илюстратори на над 40 нови творби.

Още толкова нови заглавия ще бъдат представени на щандовете на издателствата, разположени в повече от 60 шатри на над 1500 кв. м. изложбена площ. Паралелна програма ще върви в книжарници, литературни клубове и много други локации в столицата.
Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2023 г. и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.
Работно време на изложението: 10:00 – 20:00 часа в делничните дни (и до 19:00 часа в неделя)

Повече информация можете да намерите ТУК.

Пролетен панаир на книгата

Може да харесате още