180° – Лаборатория за иновативно изкуство

от Нощни птици

За десета поредна година Гьоте-институт България с радост подкрепя фестивала 180° — Лаборатория за иновативно изкуство, който събира ценители и ентусиасти на експерименталното и интердисциплинарно изкуство. Програмата на юбилейното издание ще се разгърне на различни локации из София между 21 и 28 юли и за пореден път ще ни въвлече в отвореното поле на музика, визуални изкуства, танц, театър и пърформанс.

Традиционно в Гьоте-институт, на 27 юли, четвъртък, от 19:30 часа, ще се проведе StudentLab°. Събитието дава поле на студенти по изкуствата от Германия и България да се срещнат по време на фестивала, за да колаборират и създадат арт експеримент в сградата на ул. „Будапеща“ 1. Te ще представят резултатите от съвместната си работа, вдъхновена от тазгодишната тема на фестивала – 42.

Малко преди това, в същия ден, от 17:00 часа, в библиотеката на Гьоте-институт, ще се проведе и дискусията „Изграждане на трайни артистични международни партньорства – мисията (не)възможна”. Прочетете повече за участниците и програмата в прикачения файл или на сайта на дългогодишните ни партньори от 180°.


Част от участниците в десетото издание са:
Ensemble Modern (Германия)
Ивар Робан Крижич (Хърватия) – контрабас
Пабло Гаретон (Чили/Германия) – композитор
Нина ДеЛюдеман (Германия) – сценограф
Сара Бизока (Италия) – танц
Михаил Михайлов (България) – визуални изкуства
Камелия Тавитян (България) – режисьор

Международните артисти ще се съберат в столицата и ще работят заедно в рамките на една седмица, за да изпробват своите иновативни идеи спрямо актуалната тема на фестивала. Това е и темата на ежегодния конкурс за
късометражен ням филм Videomotion.

Разгледайте пълната програма на юбилейното издание на 180° ТУК.

Изображение: Ясен Згуровски

Може да харесате още