Българин с псеводнима Bulgarian Cartrader се нареди до Дуа Липа и Стромай с номинация за MME Awards – гласувай!

от Нощни птици

Българският музикант Даниел Стоянов, известен с артистичния си псевдоним Bulgarian Cartrader, е сред 15-те, номинирани за наградите Music Moves Europe, показва официалният сайт Мmeawards.eu.

Освен него са номинирани музиканти от Хърватия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Ирландия, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словения, Испания и Швеция.

Сред лауреатите са Дуа Липа, Стромай, The Haunted Youth, Queens.

Наградите Music Moves Europe Awards (MME Awards) са призът на Европейския съюз, с който се отличават новоизгряващите изпълнители, които представят европейското музикално звучене на днешния и утрешния ден.

Европейците имат възможност да гласуват в уебсайта на Music Moves Europe Awards. Миналогодишната награда на публиката получи Джери Хейл от Украйна, който ще стане член на журито на Music Moves Europe Awards за 2024 г. „Като член на журито ще търся тези, които пеят от сърце“, казва тя.

Петима финалисти ще бъдат избрани от международното жури. Всеки от тях ще получи 10 000 евро, а носителят на голямата награда – и допълнителен ваучер за турне на стойност 5000 евро. Победителят в категорията MME Choice Award ще получи 5000 евро.

Церемонията по връчването на наградите е на 18 януари в Грьонинген, Нидерландия. Всички петнадесет номинирани са поканени да свирят на фестивала ESNS в същия град, както и да се включат в обучителната програма на MME с едни от най-добрите практики в музикалната индустрия.

Може да харесате още