Фенове на Мадона заведоха съдебен иск за закъснението ѝ на концерт, звездата се защитава

от Нощни птици

Фенове на Мадона заведоха съдебен иск заради закъснението ѝ за концерт повече от два часа. Двама души, които са присъствали на събитието миналия месец в Ню Йорк, допълват в делото, че не биха отишли, ако са знаели, че ще приключи толкова късно.

Става въпрос за шоу, проведено на 13 декември 2023 г. което е трябвало да започне в 20:30 часа местно време, но е започнало едва след 22:30 часа и е приключило около 01:00 часа.

Представители на звездата съобщиха, че тя ще защити получилото се закъснение, тъй като причина за него били технически проблеми, предава BBC.

Съвместното изявление на певицата и промоутъра Live Nation гласи: „Концертите в Северна Америка започнаха в Barclays в Бруклин, както беше планирано, с изключение на технически проблем на 13 декември по време на саундчека. Това доведе до забавяне, което беше добре документирано в съобщенията в пресата по това време. Възнамеряваме да защитаваме този случай енергично.“

В изявлението се добавя, че неотдавнашната европейска част на турнето е „получила възторжени отзиви“.

В делото, заведено от Майкъл Фелоуз и Джонатан Хадън, се посочва, че „много притежатели на билети, които са посетили концертите в делничната вечер, е трябвало да станат рано, за да отидат на работа и/или да се погрижат за семейните си задължения на следващия ден“.

Те съдят Live Nation и Barclays Center за „фалшива реклама, небрежно подвеждане и нелоялни и измамни търговски практики“.

Шоуто на Мадона включва десетки танцьори, но не и група, а много песни са възстановени от оригиналните мастър касети.

В иска се твърди, че други вечери на същото място, на 14 и 16 декември, също уж започнали с повече от два часа закъснение.

„Ответниците не са уведомили притежателите на билети, че концертите ще започнат много по-късно от началния час, отпечатан на билета и както е било рекламирано, в резултат на което притежателите на билети са чакали с часове“, се посочва в документа.

В съдебните документи също така се твърди, че Мадона „има дълга история на пристигане и започване на концертите си със закъснение, понякога със закъснение от няколко часа“, като се посочват примери, включително „турнето ѝ Rebel Heart Tour 2016, турнето ѝ Madame X Tour 2019-2020 и предишни турнета, при които Мадона постоянно е започвала концертите си с над два часа закъснение“.

Ищците предявяват иск за неуточнени вреди. Това не е първият случай, в който фенове възразяват срещу закъсненията на певицата за концертите ѝ. През 2019 г. един фен заведе дело заради закъснение за концерт в САЩ, но месец по-късно той доброволно прекрати делото, припомня ABC News.

През същата година Мадона беше споделила пост на живо от сцената, в който казва на феновете си: „Има нещо, което всички трябва да разберете. И то е, че една кралица никога не закъснява“.

Разпродаденото турне Celebration на Мадона е шоу, събиращо най-големите ѝ хитове и включващо повече от 40 песни от кариерата ѝ, по случай 40-годишнината от пробива на сингъла Holiday, което се провежда на места в САЩ, Канада и Европа.

Миналото лято певицата имаше здравословни проблеми, след като през юни беше намерена в безсъзнание в апартамента си в Ню Йорк и спешно откарана в болница, където беше лекувана от сериозна бактериална инфекция.

По-късно тя заяви, че е „късметлийка, че е жива“, и отложи началото на турнето от юли за октомври миналата година.

Може да харесате още