Големите на БГ джаза с концерт тази вечер: Христо Йоцов, All Star Big Bend и Антони Дончев в София Лайв Клуб

от Нощни птици

Тази вечер един от най-големите джазмени на България – барабанистът и композитор Христо Йоцов – представя най-новия си бендов проект. В този звезден оркестър той е събрал плеяда великолепни музиканти, доказали своя талант и професионализъм и добре известни на българската публика. Празникът ще се състои от 20:00 часа в София Лайв Клуб, като вратите отварят в 19:00.

В тази продукция Христо отново е рамо до рамо с другия джазов топ ас – Антони Дончев, с когото заедно вървят своя творчески път от 1984 г., когато основават легендарната „Акустична версия“. С триото, заедно с басиста Георги Дончев, те печелят първите награди на двата най-авторитетни конкурса в Европа – Хоеилаарт/Белгия 1985 г. и Леверкузен/Германия 1986 г. До тях са и по-младите Михаил Йосифов (тромпет) и Вили Стоянов (тромбон).

Христо Йоцов има богат опит с бендовия репертоар – от 1982 до 1989 г. той е барабанист на Биг /енда на БНР и оттогава насам има над 160 аранжимента и авторски пиеси за този оркестър.

Програмата тази вечер е съставена изцяло от негови композиции, като най-старата е от 1982 г., а последната е писана през 2020 г. Пиесите са разнообразни по характер и стил, с много сола, завладяващ ритъм и енергия. Общото между тях е богатият и невероятен звук на Биг бенда, който е част от историята на джазовата музика.

Състав на оркестъра:

Антони Дончев – диригент, пиано

Христо Йоцов – барабани, вибрафон

Димитър Льолев – алт саксофон

Денис Попстоев – алт саксофон

Арнау Гаррофе – тенор саксофон

Иван Йорданов – тенор саксофон

Венелин Георгиев – баритон саксофон

Михаил Йосифов – тромпет

Мартин Ташев – тромпет

Тодор Бакърджиев – тромпет

Георги Стойков – тромпет

Велислав Стоянов – тромбон

Иван Мелин – тромбон

Божидар Василев – тромбон

Димитър Стоев – бас тромбон

Борис Таслев – контрабас

Краси Зафироив- китара

Цоньо Цветков – конги, барабани

Христо Цачев – корна

Диана Василева – корна

Може да харесате още