И Джейми Фокс с обвинение в сексуално насилие

от Нощни птици

Джейми Фокс стана поредната холивудска звезда с обвинение в сексуално насилие.

Срещу актьора е подаден иск във Върховния съд на щата Ню Йорк, предава CNN. Според жалбата предполагаемият инцидент е станал през 2015 г. в Catch NYC, популярен ресторант в Ню Йорк.

Документът е подаден от Джейн Доу, която твърди в иска, че Фокс „умишлено и без съгласие е използвал сила, за да докосне обидно личността на ищцата“, включително е опипвал гърдите и гениталиите ѝ. В жалбата се твърди, че по време на инцидента Фокс е изглеждал „в нетрезво състояние“.

В резултат на това в жалбата се посочва, че жената е претърпяла и продължава да търпи „физически и емоционални наранявания, безпокойство, стрес, срам и икономически вреди“, като иска неуточнена сума.

Ищцата също така съди компанията майка на ресторанта, Catch Hospitality Group, и различни свързани с нея бизнес структури като ответници за небрежно наемане, обучение и надзор.

Искът е подаден по закон в Ню Йорк, който влезе в сила в края на ноември 2022 г. и позволява на възрастните, преживели сексуално насилие, да съдят своите насилници в Ню Йорк – дори и да е изтекла давността на исковете им.

Законът дава на възрастните, преживели сексуално насилие, една година да подадат искове срещу извършителите си.

По-рано тази година Фокс претърпя здравословни проблеми и беше хоспитализиран в Атланта. Заболяването му така и не бе разкрито.

Джейми Фокс

е известен с ролите си във „Всяка една неделя“, „Примамката“, „Али“, „Джанго без окови“. За участието си в „Рей“ печели „Оскар“ за най-добра мъжка роля и „Златен глобус“ за най-добър актьор в музика или комедия.

Много звездни величия имаха професионални проблеми след обвинения в сексуално насилие. Сред най-пресните примери е Джони Деп, който успя да си възвърне доброто име след делото с Амбър Хърд, но така и на голям екран се появява само в европейския филм „Жан дю Бари“.

Люк Бесон също не бе добре приет по фестивали за последния си филм „Догман“. Уди Алън също отдавна снима в Европа, тъй като не е приет в Холивуд. Последният му филм „Чист късмет“ дори е на френски език.

Роман Полански също отдавна няма възможност не само да снима в Холивуд, но ако отиде в САЩ, го грози опасност от затвор.

Крис Нот също се прости набързо с ролята на Тузаря в продължението на сериала „Сексът и градът“ след обвинение в сексуално насилие.

Подобна бе съдбата и на Арми Хамър, който бе обвинен дори в канибализъм. Актьорът призна, че като малък също е бил жертва на насилие.

Може да харесате още