Краят на „Фантомът на операта“ след 35 години на сцена

от Нощни птици

„Фантомът на операта“ приключва представянето си на Бродуей след 35 години, предаде Ройтерс.

Мюзикълът „Фантомът на операта“ завърши рекордното си 35-годишно представяне на Бродуей в неделя, когато на фона на прогнозите, че един ден шоуто ще се завърне, просълзените актьори се поклониха за последен път заедно с оригиналните звезди от първоначалния каст.

Композиторът Андрю Лойд Уебър посвети последното представление на Бродуей на сина си Никълъс, който почина от рак на стомаха миналия месец.

„През последните няколко месеца не мисля, че някой от нас е предполагал, че „Фантомът“ ще си отиде с такъв гръм и трясък. И така, може би ще се завърне, никога не се знае…“, каза Лойд Уебър на препълнената зала от сцената след представлението. „Не би могло да се получи по-добро представление.“

Постановката му, чиято финална дата беше определена миналата година след рязък спад в продажбите на билети, е базирана на романа на Гастон Леру.

Първоначално режисьор е Харолд Принс, а в главните роли са легенди на Бродуей, сред които Майкъл Кроуфорд, който за първи път изиграва Фантома, Сара Брайтман и Джуди Кей.

Действието се развива през XIX век и разказва историята на начинаещата оперна певица Кристин Дае, която е обучавана от мистериозния Фантом да усъвършенства вокалните си умения. Нещата обаче придобиват мрачен обрат, когато Фантомът избира Кристин за своя муза, а тя се влюбва в благодетеля на изкуствата Раул.

Основен герой в света на Бродуей с близо 14 000 представления от дебюта си там през 1988 г., спектакълът е спечелил над 70 големи награди.

Брайтман, която се присъедини към членовете на актьорския състав на сцената в неделя, описа постановката като „много специално произведение“.

„Тъй като бях там при създаването му, то беше написано с огромна любов, страст и разбиране на човешката душа. Затова мисля, че хората са толкова свързани с него“, каза тя за Ройтерс на червения килим.

„Мисля, че на хората ще им липсва толкова много, че… в някакъв момент ще започне да се играе отново. Това подсказва инстинктът ми за него.“

Ройтерс

Може да харесате още