Мария Бакалова играе руска шпионка в нов трилър с участието на Жан Рено

от Нощни птици

След като влезе под кожата на съветското куче Космо в „Пазители на галактиката Vol. 3“, Мария Бакалова ще изпълни още един образ, идващ от Русия.

Българската актриса ще изиграе рускиня – последователка на политиката на Владимир Путин, който иска подновяване на Студената война, предава „Deadline“.

Проектът е с работно заглавие „Birdeye“ (Птичи поглед) и е основан на книгата „Sexpionage: The exploitation of sex by Soviet intelligence“ (Секспионаж: Експлоатацията на секса от съветското разузнаване“), публикувана през 1975 г.

Действието разказва за периода след разпада на СССР. Младата и живееща в бедност Нина (Бакалова) е последователка на възгледите на Путин, който е решен да възобнови Студената война със Запада. Героинята приема да бъде руски шпионин на високо ниво във Вашингтон.

Проблемите ѝ се умножават, след като друг неин сънародник-опитен убиец пристига в САЩ със задача да я убие. Оказва се, че той е детската ѝ любов.

„Винаги силно съм мечтала за герои от моя регион на света, да бъда корава, независима, дълбока и талантлива жена, каквато е Нина. Изключително се вълнувам да я изиграя. Нямам търпение да се потопя в проекта“, коментира участието си Мария Бакалова пред „Deadline“.

Във филма българката ще си партнира с френската звезда и носител на „Оскар“ за „Леон“ Жан Рено. Други актьори, за които вече се знае, че също ще участват са Тай Симпкинс („Джурасик свят“) и датската актриса Кони Нилсен („Гладиатор“).

„Birdeye“ ще бъде предложен за разпространение на филмовия пазар в Кан и все още е в търсене на режисьор, допълва изданието. Един от продуцентите го описва като „руско-американски екшън, шпионски трилър, много комерсиален филм за широка аудитория“.

Бакалова е сред най-успешните български актьори в САЩ. Успехът ѝ се дължи на участието ѝ във филма на Саша Барън Коен „Борат“ 2. За ролята си тя получава номинация „Оскар“.

Съвсем скоро стана ясно, че актрисата участва и в български проект. Тя се снима в късометражния „Това, което остава“ на режисьора Димитрис Георгиев по сценарий на Марий Росен.

Може да харесате още