„Музейко“ отдава почит на Народните будители

от Нощни птици

Денят на народните будители ще бъде отбелязан в „Музейко“, като поканата е отправена към малките, които могат да участват в работилница с Петя Кокудева, приказка за буквите, арт занимания с букви и работилница „Малък печатар“.

„Обувки за срамежливци. Разтегателна събота. Мармалад срещу стрес от говорене пред публика. Буркан за татковци, които нямат време да мечтаят. Ако не сте чували за тези изобретения, предстои ви вълнуваща среща! Бети и мечокът Дърабъра те чакат в Гигантския чорап в „Музейко“, където малчуганите ще попаднат на нови открития, които им помагат да общуват по-добре с другите и със себе си“, разказват от „Музейко“ за работилницата с Петя Кокудева.

Интерактивна приказка за буквите

От екипа разказват, че всяко дете обича приказки, а разказаните от „Музейко“ въвличат малчуганите в различни епохи, като ги учат на интересни неща за заобикалящия ги свят, задълбочавайки тяхното любопитство към минало, настояще и бъдеще.

„Заедно ще се запознаем със семейството на буквите и ще научим повече за техните истории и приключения“, отбелязват те.

В арт зона „Нарисувай ми с букви“

В нея малките посетители ще имат възможност да изберат любимата си буква и да си нарисуват животно, чието име започва с нея. „Така лесно запомнят буквите, когато ги свързват с любим герой или предмет. Неслучайно точно така са направени и букварите за най-малките. Децата развихрят въображението си, научават българските букви с лекота, упражняват фината си моторика, цветоусещането си и стимулират асоциативното си мислене“, разказват от „Музейко“.

„Мaker Space работилница“: Малък печатар

В нея децата ще се потопят в света на печатарството и ще се запознаят с техниката „монотипия“. Така малките художници ще могат да развият своето творческо въображение и с помощта на необходими инструменти и бои да изработят малък постер или картина, казват от музея.

В планетариума малките посетители ще се разходят из Слънчевата система и ще научат каква приказка се крие зад съзвездията над нас.

Може да харесате още