Музикантите от The Rolling Stones загатнаха за появата на нов албум с мистериозна реклама

от Нощни птици


The Rolling Stones загатнаха за появата на нов техен албум. Феновете на групата заподозряха за новия им проект след като реклама на измислена фирма за ремонт на стъкла се появи в малък британски вестник.

Рекламата, която се появи в Hackney Gazette, е оцветена в червено като гласи за предстоящо откриване през септември на магазин за поправка на стъкла Hackney Diamonds, който е основан през 1962 г. – същата, в която е основана и легендарната група, предава BBC.

Феновете на рок динозаврите заподозряха, че именно Hackney Diamonds ще се казва и предстоящия 31-ви албум, за който музикантите все още не са потвърдили. Все пак ясен знак за това е и използвания шрифт, който е като в албума на бандата Some Girls от 1978 г.

Рекламата съдържа още няколко улики: Миниатюрна версия на известното лого на The Rolling Stones с устните се появява като точка над буквата i, а рекламата на фирмата съдържа и телефонен номер, на който клиентите могат да се обадят, за да получат оферта.

hackneydiamonds.com

Ако го направят, ще чуят записано съобщение, което гласи: „Добре дошли в Hackney Diamonds, специалисти по ремонт на стъкла“. Там се съобщава още, че откриването на магазина ще е през септември на Mare Street, E8 и дава възможност за регистрация на www.hackneydiamonds.com.

Уебсайтът предлага на феновете възможност да се присъединят към списък с имейли, който се поддържа от звукозаписната компания на Stones – Universal Music.

Рекламата е забелязана за първи път от Саймън Харпър, основател на списание Clash, който я публикува в X / Twitter, дни след като вестникът излезе от печат.

Ако предположението се окаже истина, новият албум на Stones ще бъде първият им след Blue and Lonesome от 2016 г., който представляваше колекция от блус кавъри, и първият им запис на оригинален материал след A Bigger Bang през 2005 г.

Това ще бъде и първият албум на групата след смъртта на барабаниста Чарли Уотс през август 2021 г. на 80-годишна възраст. Известно е, че преди смъртта си звездата е записал нови песни за барабани с групата.

„Нека се изразя по този начин“, каза наскоро китаристът Кийт Ричардс пред Los Angeles Times, „Не сте чули последния Чарли Уотс“. Той добави, че сесиите за албума са отнели повече време от планираното заради пандемията от COVID -19.

„Ако всичко не беше затворено, може би щяхме да завършим това проклето нещо“, каза той. Вокалистът Мик Джагър добави: „Имаме много готови песни, така че когато турнето приключи, ще преценим докъде сме стигнали с тях и ще продължим.“

Отделно беше съобщено, че басистът Бил Уаймън е бил поканен да се завърне в групата след три десетилетия, за да запише песен в чест на Уотс.

Говори се също, че Пол Маккартни и Елтън Джон ще участват в албума, който се продуцира от носителя на „Грами“ Андрю Уат.

Може да харесате още