На пазара излиза нов сборник разкази с черния хумор на Алек Попов

от Нощни птици

“И не забравяй, дъще – със сетни сили продумала леля Емилия. – Сосът – осем часа, пастата – осем минути!“ Ще пазя този завет до края на дните си, леличко, обещала тържествено младата невяста.“

„Нови и избрани разкази“ е заглавието на новата книга на Алек Попов. Сборникът съдържа 20 текста, част от които са вече познати на публиката. Останалите се публикуват за първи път сега, пишат издателите от „Сиела“.

В новите си разкази Алек Попов се обръща към стилистиката на класическата ренесансова новела, позната ни от „Декамерон“ на Бокачо, за да я обогати и надгради с нови теми, съвременно светоусещане и лексика. Той дава пълна свобода на въображението си, като създава непредвидими сюжети и галерия от ярки, запомнящи се образи, чиито житейски перипетии и вътрешни катарзиси ги карат да търсят и да преоткриват себе си. В книгата са включени и някои от най-виртуозните разкази и новели на писателя, излизали през годините. Необикновени истории с привкус на магия и мистерия, изпълнени със смайващи обрати, свеж хумор и самоирония.

Искате да знаете повече?

Алек Попов е роден в София през 1966 г. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ” и българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. След дипломирането си специализира в ELI (English Language Institute) към Wayne State University в САЩ. Работил е като куратор в Националния литературен музей, дипломат, главен редактор на сп. „Родна реч“, директор на Дома на детската книга.

Автор е на „Мисия Туран“, „Мисия Лондон“, „Черната кутия“, поредицата „Сестри Палавееви“ и др.

Може да харесате още