НДК връща театър „Азарян“ с представление на неговата студентка Ива

от Нощни птици

С авторския моноспектакъл „Ива е онлайн“ Националният дворец на културата съвместно с фондация „Проф. Крикор Азарян“ и Театър 199 „Валентин Стойчев“ отбелязват на 15 март 90-ата годишнина от рождението на големия театрален режисьор Крикор Азарян, съобщават организаторите.

Постановката е с участието на Ива Тодорова, студентка на Крикор Азарян, а режисьор е Стоян Радев. Със спектакъла се възобновява традицията, започната през 2015 г., според която всяка година учениците и приятели на Азарян отбелязват раждането му със събитие и споделят спомени и случки, свързани с него, разказват от НДК. След представлението фондация „Проф. Крикор Азарян” ще връчи награда за ярко постижение в театралното изкуство.

Зала 2 „Азарян“ в НДК посреща публиката с обновен облик и отново приема името театър „Азарян“, както беше известна през последните години, посочват от Националния дворец на културата. По думите им пространството ще продължи да се използва активно за отдаване под наем на продукции, свързани със сценичните изкуства – театрални, танцови и музикални спектакли.

Събитието на 15 март се организира с подкрепата на Министерството на културата.

Може да харесате още