Новият филм на Стефан Командарев в надпревара за голямата награда на Международния фестивал в Карлови Вари

от Нощни птици

Световната премиера на новия филм на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ се състоя на Международния филмов фестивал в Карлови Вари. Продукцията е в конкурсната програма и се бори за голямата награда „Кристален глобус“. Форумът започна на 29 юни и ще продължи до 8 юли.

Става дума за последната част от трилогията на режисьора след „Посоки“ и „В кръг“, които изследват живота в определени социални групи в България.

Главната роля е поверена на Ели Скорчева, с което тя прави своето триумфално завръщане в родното кино. Актрисата влиза в образа на възрастната учителка Блага, която става жертва на телефонни измамници.

Ели Скорчева, Снимка: НФЦ

Стефан Командарев обяви в социалните медии, че прожекцията в Чехия е минала чудесно с десетминутни аплодисменти.
„На червения килим екипът е бил посрещнат като истински звезди с много радост и очакване. В главата роля блести Ели Скорчева, която бележи своето триумфално завръщане в киното с ролята си на Блага, възрастна учителка, която става обект на телефонни измамници“, допълват и от Националния филмов център.

„Уроците на Блага“ е в надпреварата за големия приз с още 10 продукции, които са от Норвегия, Канада, Ливан, САЩ, Испания, Италия, Грузия, Иран, Чехия, Германия.

Може да харесате още