Останалите „Приятели“ написаха в социалните мрежи, че скърбят за Матю Пери

от Нощни птици

Семейство, приятели и знаменитости скърбят за загубата на Матю Пери, звездата от телевизионния сериал „Приятели“ от 90-те години, ден след като американският актьор бе открит мъртъв в джакузи в дома си в Лос Анджелис, съобщи Ройтерс.

„Матю внесе толкова радост в света – и като актьор, и като приятел“, се посочва в изявление на семейството на актьора до сп. People. „С разбити сърца сме от трагичната загуба на нашия обичан син и брат“. В изявлението се изразява благодарност към всички почитатели на Пери.

„Това изглежда невъзможно“, пише в съвместното изявление от неделя на създателите на „Приятели“ Марта Кауфман, Дейвид Крейн и Кевин Брайт. „Можем само да кажем, че се чувстваме благословени, че той бе част от живота ни.“

Как е починал Матю

Вестта за кончината на Пери бе разпространена късно вечерта в събота в множество медии в САЩ, последвана от изявления от NBC, телевизионната мрежа, излъчвала сериала „Приятели“ в продължение на десет години, и от Warner Bros TV Group, продуцент на ситкома.

На въпрос за обстоятелствата около смъртта на Пери говорителят на противопожарната служба на Лос Анджелис кап. Ерик Скот отговори, без да посочва поименно актьора, че пожарникари са се отзовали на повикване от адрес в района Пасифик Палисейдс с информация, че е намерен „мъж в безсъзнание в джакузи“.

„Минувач е извадил главата на мъжа над водата и го е изтеглил, след като пристигнали, пожарникарите го извадили от водата“, каза Скот в отговор на въпроса на Ройтерс. Той добави, че бърз медицински преглед на място е установил, че мъжът е починал, преди да дойде спешен екип. Причината и начинът на смъртта предстои да бъдат определени от медицински представители.

Отговорът на Скот съвпада с няколко медийни съобщения, които, позовавайки се на правоохранителните органи, писаха, че Пери е намерен във вана в дома си в Лос Анджелис, и не се подозира смъртта да е настъпила насилствено.

Защо?!

Той почина година след публикуването на мемоарната книга „Матю Пери: Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, в която описва десетилетната си борба с пристрастяването си към болкоуспокояващи и алкохол, през която, както сам казва, няколко пъти се е озовавал на прага на смъртта.

В уводните думи на мемоарите си актьорът пише: „Здравейте, казвам се Матю, макар всички да ме познават под друго име. Приятелите ме наричат Мати. И би трябвало вече да съм мъртъв“. По онова време, както Пери сам казва, той е напълно трезвен от осемнадесет месеца. Той се сдоби със слава и ще остане най-известен с ролята си на сардоничния, находчив анализатор на данни Чандлър Бинг от сериала „Приятели“, който е сред топ 10 на телевизионните програми в най-гледаното време в САЩ за по-голямата част от периода на излъчването си между 1994 и 2004 г.

„Приятели“-те

В публикация на официалната страница на „Приятели“ в Инстаграм се казва: „Поразени сме да научим за кончината на Матю Пери. Той бе същински дар за нас“. Пери и останалите петима актьори във водещите роли в сериала – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиса Кудроу – бяха високо оценени от критиката за „химията“ помежду си на снимачната площадка и се сдобиха с голяма слава заради ролите си. До неделя следобед нито един от актьорите не коментира публично кончината на Пери, отбелязва Ройтерс.

Певицата Адел почете паметта му със сълзи на очи от сцената по време на шоуто си в Лас Вегас в събота вечер. „Ще запомня този герой до края на живота си. Той бе вероятно най-добрият комик на всички времена“, каза Адел.

Може да харесате още