Първи кадри: Анджелина Джоли като Мария Калас

от Нощни птици


Американската актриса Анджелина Джоли влиза в образа на Мария Калас. Новият филм на Пабло Лараин („Джаки“, „Спенсър“) изследва живота на легендарната певица, като вече са публикувани и първите два кадъра от филма.

Базиран на истински свидетелства, филмът „Мария“ разказва бурната, красива и трагична история на живота на най-великата оперна певица в света, преживяна и пресъздадена през последните ѝ дни в Париж през 70-те години на миналия век. Снимките са в ход и се провеждат в продължение на осем седмици в Париж, Гърция, Будапеща и Милано, предава Deadline.

Във филма, който има временно споразумение със SAG-AFTRA, ще участват още Пиерфранческо Фавино („Колибри“), Алба Рорвахер („Химера“), Халук Билгинер („Зимен сън“), Коди Смит-Макфий („Силата на кучето“) и Валерия Голино („Портрет на една огнена дама“). Сценарият, който е завършен преди стачката на WGA, е дело на Стивън Найт (Peaky Blinders).

Лараин заяви: „Невероятно развълнуван съм да започна продукцията на „Мария“, която се надявам да представи забележителния живот и творчеството на Мария Калас на публиката по целия свят, благодарение на великолепния сценарий на Стивън Найт, работата на целия актьорски състав и екип и особено на блестящата работа и изключителната подготовка на Анджелина“.

Костюмите на Джоли във филма са базирани на оригиналните облекла, носени от Калас. Продукцията се е консултирала с групи за защита на правата на животните, включително PETA, относно използването на винтидж кожени елементи, носени във филма, от архивната колекция на дизайнера на костюми Масимо Кантини Парини. Беше взето съзнателно решение да не се използва или набавя нова кожа, допълва изданието.

Може да харесате още