Петък вечер с Michelle Gurevich

от Нощни птици

Michelle Gurevich гостува в София на 28 април в Sofia Live Club. Разпознаваема с нейния плътен алтов глас, музиката на Gurevich звучи ретро, носи усещане за самота, едновременно с трагикомични елементи, ефирност и сантименталност.

Певицата разказва, че сред музикантите, които я вдъхновяват са такива като Алла Пугачова, Адриано Челентано, Шарлз Азнавур и Йоко Оно, а също творбите й са дълбоко свързани с музиката на Нино Рота, както и с филмите на Федерико Фелини.

Michelle Gurevich е родена в Канада, но емоционално е свързана с публиката от Източна Европа. Michelle очарова и Западния свят. Снимана на портата пред дома на баба си в Одеса, Michelle Gurevich адресира послание в подкрепа на Украйна и издаде сингъла „Goodbye My Dictator“, разказват организаторите на концерта й у нас.

Тя е дъщеря на балерина от Одеса, а нейният баща е инженер от Ленинград. Като дете израства с музиката на родителите си и колекцията им от съветски и европейски записи от 70-те години на миналия век.

Нейният първи албум излиза през 2007 г. – Party Girl. Следват „Show me the face“, „Let’s Part in Style“, „New Decadence“, „Exciting Times“.

В България Michelle Gurevich и нейните музиканти представят последния шести студиен албум „Ecstasy in a Shadow of Ecstasy“. Сред известните композиции на певицата е и „First Six Months of Love“.

Може да харесате още