Симеон Халачев подрежда картини живопис в галерия „Минерва“

от Нощни птици

Творби живопис подрежда Симеон Халачев в галерия „Минерва“. Картините може да се видят между 23 януари и 21 февруари.

Художникът е вдъхновен от всекидневието и заобикалящия го свят, а техниките, с които обича да работи, са живописта и графиката, обясняват от екипа на галерията.

„Той е художник, който не се задоволява с външната, чисто естетическа страна на изкуството. Работи много над композиционните и декоративните страни на творбата, извежда ги до съвършенство, за да създаде идеалната основа за интелектуалната и духовна игра на образите в своите картини“, казват специалистите.

Симеон Халачев

е роден през 1977 г. Израства в семейство на художници, което предопределя и неговия жизнен път. Внук на проф. Симеон Халачев, талантът му се разгръща в НХГ „Илия Петров“, а по-късно – в Националната художествена академия. Има множество участия в общи изложби и конкурси в страната и чужбина.

Печели първа награда за графика на Paul Weber Museum и награда от ежегодния конкурс за малкоформатна живопис в Япония. Особен успех авторът бележи със самостоятелните си изложби във Френския културен институт (графика), галерия „Нава“, галерия „Агора“ (живопис), галерия „Теа“ – изложба-графика със заглавие „Алиса в страната на чудесата“ и галерия „Артамонцев“ – изложба-живопис със заглавие „Извън сезона“.

Може да харесате още