Търси се: Експерти по Хари Стайлс за обиколки на родното село на звездата

Холмс Чапел ще проведе ден на прослушване за екскурзоводи, след като хиляди фенове се отправиха на поклонение към селото в Чешир

от Нощни птици

Село в Чешир, което е залято от млади посетители, отправя апел за екскурзоводи с много специфични умения: експертни познания за Хари Стайлс.

Повече от 5000 фенове – известни като Harries – са се стекли в китната община Холмс Чапъл през последната година на поп поклонение в родния град на певеца.

Говори се, че някои от тях „рискуват живота и здравето си“, за да посетят мястото на първата целувка на Стайлс – железопътен виадукт в близост до прословутия натоварен главен път, което накара жителите на селото да публикуват карта за самостоятелно посещение миналата година.

Сега местните хора са решили да направят още една крачка напред. Обществената група Holmes Chapel Partnership обяви, че стартира свои собствени официални обиколки и търси суперфенове на Стайлс, които да ги водят.

Очаква се търсенето на желаните роли да бъде толкова голямо, че селото ще бъде домакин на прослушване по-късно този месец, вероятно в стила на X Factor, в който Стайлс стана известен.

Питър Уиърс, председател на групата, заяви, че се надяват да наемат Хари-водачи на възраст над 16 години, но „могат да кандидатстват и по-възрастни хора“.

Уайърс допълни, че напливът на Harries от цял свят е довел до бизнес бум в Холмс Чапъл, включително в пекарната, където Стайлс е работил на непълно работно време, преди да се прослави с One Direction.

Магазинът W Mandeville’s има картонена табела в естествена големина, на която най-известният им бивш служител държи бял хляб – който, очаквано, се е превърнал в най-продавания артикул.

Обиколката ще обхване и бившите училища на Стайлс, терасовидната вила, в която е израснал, и близкия китайски ресторант, в който някога е водил Тейлър Суифт.

Най-голямата атракция обаче е виадуктът Туемлоу – иначе необичаен железопътен мост, където според легендата Стайлс е първата целувка на Хари.

Друго място, познато на феновете като „Стената на Хари“ – е и мястото, където Стайлс надраска името си по време на биографичния филм, излязъл през 2013 г.

Оттогава насам фенове от Австралия, САЩ и Мексико са пътували до обикновено калното поле в южната част на Чешир, за да напишат името си до своя идол.

Миналата година от Holmes Chapel Partnership предупредиха, че феновете „рискуват живота и здравето си“, пресичайки натоварен главен път, за да стигнат до стената на Хари, като публикуваха одобрена за безопасност карта за безстрашните посетители.

От Whiers заявиха, че очакват „значително“ търсене на новите обиколки, които се очаква да започнат през юни и да продължат до септември. Той добави: „Дори и през влажните зимни месеци Хари продължиха да посещават, смело преодолявайки кални брегове и мокри полета, за да отдадат почит на Стената на Хари.“

Може да харесате още