Три (международни фестивала) в едно

от Нощни птици

През октомври София ще бъде гореща точка за култура и ще събере в едно най-новите тенденции в свободния театър, съвременния танц и дигиталните изкуства, чиито полета все по-често се смесват жанрово.

3XPER1ENCE представлява обединение между три важни събития в София – форума за свободен театър „АСТ Фестивал за свободен театър”, фестивала за дигитални изкуства „DA Fest“ и фестивала за съвременен танц Aerowaves in Sofia.

Програмата започва от 20 октомври с откриването на „АСТ фестивал“ и в разстояние на няколко дни ще стартират програмите на „DA Fest“ (24 – 28 октомври) и „Aerowaves in Sofia“ (26 октомври – 12 ноември). Организаторите са предвидили това огромно предизвикателство за публиката и са балансирали събитията в програмите на
трите фестивала.

В рамките на 3XPER1ENCE ще бъдат представени над 60 събития, сред които ще видим актуални работи на български и международни артисти.

Манифест на 3XPER1ENCE

Никой от нас не може да съществува за сметка на другите. Свободният театър, дигиталните изкуства и съвременният танц са взаимно свързани и не могат едни без други. Нашите фестивали, екипи, общности – също. Съвместното съществуване е добър повод за едно общо изживяване.

Затова тази година се представяме заедно. Програмите ни се допълват, немалко събития се осъществяват при съвместни усилия, а и се провеждаме на едни и същи места. Всички сме тук и сега. Искаме да продължим. Заедно – помежду си и заедно с вас.

И трите фестивала са подкрепени по различен начин от Министерството на културата, Столичната община с нейния културен календар и програма „Култура“, Национален фонд „Култура“, Европейския съюз, безценната мрежа от чуждестранни културни институти и още много партньори и приятели.
Ние сме изключително щастливи от този факт и предлагаме на нашите общности яснота в разнообразието, внимателно ежедневно таргетиране, възможност да обхванеш всевъзможните събития от фестивалните ни програми. 3XPER1ENCE е тройно изживяване.

Програма

Търсете печатната програма 3XPER1ENCE в мрежата от заведения и културни пространства в столицата.
✔ Пълната програма на АСТ Фестивал за свободен театър може да откриете ТУК и в социалните мрежи ето ТУК.
✔ Пълната програма на DA Fest може да откриете ТУК.
✔ Пълната програма Aerowaves in Sofia може да откриете ТУК и в социалните мрежи ТУК.

Може да харесате още