Цигуларката Албена Данаилова, виолончелистът Александър Сомов и пианистката Надежда Влаева на „Мартенски музикални дни“ в Русе

от Нощни птици

Цигуларката Албена Данаилова, виолончелистът Александър Сомов и пианистката Надежда Влаева ще имат концерт тази вечер в Доходното здание в Русе.

Събитието е част от 63-тото издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 

Програмата на концерта включва изпълнение на творби от Буланжe, Франсе, Равел и Пиацола. 

„Това е почти изцяло френска програма, като финалът ѝ е с изпълнение на пиеса на Пиацола. Клавирното трио свири за първи път в България в този състав. Публиката може да очаква много интересна и вълнуваща програма от тримата музиканти“, каза Ива Чавдарова. 

Шейсет и третото издание на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе ще приключи утре вечер. Музикалният форум е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг.

Основан през 1961 година и организиран от община Русе, всяка година той превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена, посочват организаторите.

Може да харесате още