Училище „Българче“ в Лондон празнува Коледа

от Нощни птици

Празнична програма за Рождество Христово изнесоха децата от училище „Българче“ в Лондон. Второкласниците представиха коледните традиции и обичаи, а децата от група „Мики Маус“ пяха и танцуваха пред своите родители и учители. Гост на тържеството беше Дядо Коледа, който раздаде подаръци на малките ни сънародници, съобщиха от учебното заведение в своята Facebook страница.

„Коледното настроение е вече при нас! Училище „Българче“ започна коледните тържества, в които отбелязваме най-светлия християнски празник, традиции и обичаи. Това е най-красивият християнски празник, символ на новата надежда, на раждането, началото на нов живот. Коледа е времето на добрите пожелания, на веселия звън на камбанките и песните край елхата. Да сте здрави, весели, засмени и от Бог благословени“, написаха от училището.

Преди дни възпитаници на училището написаха своите писма до Дядо Коледа, изработиха празнични картички и играчки за елхата, а децата от подготвителна група „Слънчице“ направиха коледна кукла. „С тих благослов и надежда за по-добри дни нека да носим коледния дух в сърцата си! Той ще ни стопля и в най-мразовитите дни и нощи, а коледното вълшебство ще бъде във всеки от нас и ще ни прави истински щастливи. Да съхраним магията на коледната нощ, защото тя е любовта, която остава завинаги“, продължават да се радват на празника от училището.

Училище „Българче“ в Саутгейт, Северен Лондон, Великобритания, отваря врати през 2012 година. Освен български език, децата от първи и втори клас изучават родинознание, а тези от трети до четвърти клас – и човек и общество. Учениците от пети до 12. клас учат българска литература, история и география. Основната причина за създаването на просветното средище е съхраняване и развитие на българската култура и език, както и обединяване на българската общност зад граница.

Училище „Българче“ в Лондон

Може да харесате още