Васил Найденов през ноември

от Нощни птици

„Сбогом, моя любов“, „Всичко ми е наред“, „Синева“, „По първи петли”, „Телефонна любов“ и много други от хитовете на Васил Найденов ще прозвучат в негово изпълнение на 11 ноември.

Концертът ще е в залата на ул. „Пиротска“ 5, съобщават организаторите.

Известният български певец започва кариерата си като вокалист на „Диана Експрес“, където се появява и хитът му „Синева“. Музикалната си кариера започва по-рано, през 1969 г. с Румен Бояджиев, Данчо Караджов и Георги Мишев в групата „Златни струни“.

Снимка: Строежа

Звездата му изгрява през 1979 г., когато печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“. Песента от филма „Адаптация“ по музика и аранжимент на Митко Щерев е обявена за „Мелодия на годината“.

От този момент популярността му расте, а почти всяка негова песен се превръща в шлагер – „Откровение“, „И утре е ден“, „А дали е така“. След „Синева“ идва не само славата, но и прякорът Васко Синевата.

Последната група, в която участва преди началото на соловата си кариера, е „Тангра“. През годините песните му са били част от много български филми и сериали, а с музиката му израстват много поколения българи.

Певецът продължава да изнася концерти у нас и в чужбина.

Може да харесате още