Здравко Денев с втора самостоятелна изложба

от Нощни птици

Художникът Здравко Денев открива втора изложба. Началото е на 15 ноември от 18,30 часа, в библиотека-галерия „Хот Спот“, която се намира на улица „Денкоглу“ 18 в град София.

17 на брой картини са продължение на творбите му от предишната му самостоятелна експозиция преди две години. Правени са с молив, акварел и дигитална обработка. Няма определена тема, която да ги събира в една експозиция – „това са просто неща, които са ме забавлявали, измъчвали или интригували”, споделя илюстраторът за процеса на създаване на своите творби.

Здравко Денев

търси и намира вдъхновение „навсякъде, във всичко и във всеки. Но дърветата са най-интересни. В кората, клоните, листата, кривините им се крият цели приказки. А приказката е най-важното за всеки един създател”, убеден е за себе си художникът.

Здравко Денев

„Народът съвсем полудя и хората се държат все по-сюрреалистично. Картините ми скоро ще престанат да изглеждат налудничави и странни на фона на вихрещата се повсеместна идиотия”, коментира Денев творческите си търсения.

Изложбата ще продължи до 8 декември 2023 г.


Първата изложба на Здравко Денев представи лимитирана серия от артпринтове под заглавие „1” и се състоя през ноември 2021 г.


Здравко Денев е роден през 1971 г. в град София. Следва и завършва „Илюстрация и оформление на книгата“ в Националната художествена академия. Работи години наред в областта на книгоиздаването, периодиката, рекламата и графичния дизайн като артдиректор, дизайнер, илюстратор и фотограф. Има и богат опит в областта на рекламата, анимацията, карикатурата, кавалетния шарж.

Здравко Денев

В живописта експериментира с традиционни и дигитални изобразителни средства.

Създава и развива детската серия „Молифани“ – поредица от написани и илюстрирани от него издания и продукти за най-малките.

Може да харесате още