Актьорът Матю Пери е починал след употреба на кетамин

от Нощни птици

Матю Пери е починал след употреба на кетамин, съобщи Асошиейтед прес. Резултатите от аутопсията на 54-годишния актьор от сериала „Приятели“ бяха публикувани вчера.

Според доклада от аутопсията Пери се е удавил в горещата зона на своя басейн, но това е вторичен фактор за смъртта му, настъпила на 28 октомври.

Смъртта на актьора се смята за злополука.

Близки на Пери са казали пред разследващите органи, че той е бил подложен на терапия с кетамин – експериментално лечение, използвано при депресия и тревожност. Според съдебния лекар установеното ниво на кетамин в тялото на Пери е било в рамките на използваното за обща анестезия по време на операция. Лечението с кетамин седмица и половина по-рано няма как да обясни количеството на упойката в неговия организъм, тъй като за метаболизирането на кетамина са достатъчни няколко часа.

Според доклада коронарната артериална болест на Пери и бупренорфинът, който се използва за лечение на разстройство, свързано с употребата на опиати, също са допринесли за смъртта.

Откритото количество кетамин е било достатъчно за загуба на съзнание и способност да се държи над водата, каза д-р Андрю Столбах, токсиколог от болницата „Джон Хопкинс“, пред Асошиейтед прес. „Употребата на седативи в басейн или в гореща вана, особено когато човек е сам, е изключително опасно. За съжаление в този случай последствията са били фатални“, допълни токсикологът.

Може да харесате още