Canceled: Пролетна академия по Дисни мюзикъл в Солун набира участници на всички възрасти

ПРОМОЦИЯ: Тази седмица можете да платите само такса курс

от Искра Ангелова

Поради липса на достатъчно участници академията няма да се проведе. Молим да ни пишете за повече подробности на Лятна Академия по мюзикъла Мама Мия на плажа в Гърция на pticite@gmail.com.

(Тази пролетна ваканция ние – Искра Ангелова, Петя Диманова и Асен Наков – каним малки и големи на интензивен уъркшоп в Солун. След миналогодишния успех на лятната академия на Олимпийската ривиера по мюзикъла „Мама Мия“ тази ще направим пролетна по Дисни мюзикъл.

Както вече знаете, Академията по Дисни мюзикъл в Солун ще се проведе от 31 март до 7 април 2024 г., хотелът е в центъра на Солун, 4 звезди е, казва се Imperial Palace, в предложението е включена богата закуска на бюфет, но може да се добави и обяд, и вечеря срещу допълнително заплащане. За повече подробности за хотела и всичко останало можете да ни последвате на страницата ни във Facebook. За въпроси относно алтернативно и по-бюджетно настаняване – също. Възможно е да платите само таксата на курсовете за 6 дни и залата (600 евро) и да се настаните където пожелаете.

Заниманията са от 9:30 до 20:00 с обедна почивка от час и половина, уроците по пеене са индивидуални и по график.

От Академията всеки участник ще излезе с един или два готови, професионално подготвени танца, една или две готови песни, поне една готова сцена и монолог. Нивото на сложност на изпълненията ще е съобразено изцяло с нивото на участника и неговата индивидуалност – т.е. ще работим поотделно с всички, независимо дали са напреднали, или сега за първи път се докосват до мюзикъла, пеенето, танца или актьорското майсторство.

Всички идват със собствен транспорт, като хотелът не предлага паркинг, но до Солун има и удобни рейсове.

Ще направим една среща на всички участници в началото на март, за да може да се запознаем с вас.

Не се колебайте да ни пишете на pticite@gmail.com или wonderlandproductions22@gmail.com

А ние сме:

Искра Ангелова, снимка: Лилия Йотова

Искра Ангелова – актриса, телевизионен продуцент и водещ, журналист

Искра Ангелова познаваме като автор, водещ и сценарист на обичаното културно предаване „Нощни птици“ по БНТ. 14 години Искра канеше в него най-интересните хора на изкуството. Завършила е НАТФИЗ, СУ „Климент Охридски“ и университета „Емерсън“ в Бостън, САЩ, където освен магистратурата си по телевизионна и радиожурналистика посещава курсове по актьорско майсторство за кино, телевизия и ситком. Играла е в няколко американски филма – в САЩ и у нас, в много реклами и в главни роли в театрални представления на повечето софийски сцени (Народен театър „Иван Вазов“, Театър „Сълза и смях“, Модерен театър, Сатиричен театър, Театър „Българска Армия“, Галерия „Етюд“, Младежки театър, Голяма сцена НАТФИЗ, Студио 5, София Лайв Клуб и др.). Обучава се в театър от 10-годишна – първо в Пионерския дворец и после в най-добрата школа за артисти у нас – Студията на Бончо Урумов към театър „Сълза и смях“. Дипломната ѝ работа в САЩ е документален филм-сравнение между методите на Станиславски и Лий Страсбърг, който тя снима, докато играе на сцената на малък бостънски театър Нина Заречная в „Чайка“.

Освен журналист и актриса, Искра преподава в най-голямата кастинг агенция Smartcast свой курс по актьорско майсторство, 5 години преподава в НАТФИЗ публична и сценична реч и е автор на множество статии, преводи, пърформанси, авторски предавания и формати.

Последните ѝ авторски представления са „Соаре с Багряна“ заедно с актрисите Снежина Петрова и Жорета Николова и духов квартет; „Ще дойдеш ти“ – матине по Яворов, заедно с Георги Златарев и духов квартет и „Гората на ужасите“ по текстове на Георги Марков, Георги Господинов, Стефан Бочев и трио, който спектакъл се провежда в бомбоубежище, както и гостува в Лондон.

Пиесата „Красиви тела“, която Искра намери, преведе и игра заедно с актрисите Стефания Колева, Нона Йотова, Нети, Кристина Янева и Силвия Лулчева под режисурата на Владимир Люцканов, се игра 15 години на препълнени салони в театър „Сълза и смях“ и Младежкия театър. 

Автор на 24 филмчета в поредицата на OFFNews „Истории за доброто“, както и на няколко документални филма, между които първият български портрет на голямата българо-френска интелектуалка Юлия Кръстева, който е част от официалната селекция на LIDF – London International Documentary Festival, преди месец Искра спечели първа награда на международния кино и телевизионен фестивал в Загреб NEM за своя идея за авторски телевизионен формат за книги и деца.

Петя Диманова

Петя Диманова – композитор и вокален педагог

Доц. д-р Петя Диманова е  известен и талантлив композитор на театрална музика. Понастоящем е вокален педагог в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. Работила е като композитор, студиен музикант и изпълнител в музикална къща Stars company – Милано, Италия, а така също и като музикант в Софийската филхармония.

Петя Диманова е отличавана неведнъж с престижни награди за своята театрална музика. Композиторката е наградена с „Аскеер“ 2002 г. за дебют за театралната музика за „Кървава сватба“ на реж. Крум Филипов. За музиката към постановката „Макбет” 2008 г. получава ежегодната награда за оригинална театрална музика „Маестро Димитър Вълчев”.
Петя Диманова има номинации за авторска музика от най-престижната театрална награда „Аскеер“ съответно през 2005 г.: за авторската музика към спектакъла „Майстори” – ДТ „Рачо Стоянов”, Габрово; през 2007 г. – за музиката в представлението „Медея” на Театрална работилница „Сфумато”; през 2011 г. – за музиката към спектакъла „Приказка” на Театрална работилница „Сфумато”; през 2012 г. – за музиката на представлението „Когато гръм удари” с режисьор Стайко Мурджев, ДТ – Пловдив; през 2013 г. е номинирана за най-добра филмова музика от Съюза на композиторите за авторска театрална музика за представлението „Декамерон” с реж. Диана Добрева в Театър на Българската армия. Има номинация за „Икар” 2011 г. за авторска театрална музика за представлението „Приказка” реж. Стилян Петров в театрална работилница „Сфумато”; номинация за най-добра филмова музика на Националния филмов център за филма „Стъпки в пясъка” с реж. Ивайло Христов; Музикална награда „Димитър Вълчев” 2014 г. от Съюза на композиторите за авторска театрална музика за представлението „Йерма” реж. Диана Добрева; „Аскеер” 2014 г. за авторска театрална музика за представлението „Канкун” с реж. Стилян Петров в Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, Варна; „Аскеер” 2017 г. за авторска театрална музика за представлението „Вълци” с реж. Диана Добрева в Драматичен театър – Пловдив.

Асен Наков

Асен Наков – хореограф и балетист

Асен Наков завършва Държавното хореографско училище като класически балетист в класа на Румен Рашев и Иван Трифон. В развитието си като балетист се изявява в спектаклите на НУТИ и Софийската опера и балет. От 1995 г. постъпва в балет „Арабеск” , където понастоящем е солист на трупата. В творческия си път, освен с най-изявените български хореографи, Асен Наков работи и с Марк Тейлър, Уейн Мак-Грегор, Люк Буи, Елиза Лимбах, Соня Кларк, Конрад Геветски, Лиз Лий и др.

През 1999 г. Асен Наков е отличен с голямата награда на Националния съюз на музикалните и танцови дейци „Кристална лира” за най-добър изпълнител. Дебютът му като хореограф е с танцовия спектакъл „Необходима поносимост”. Със спектакъла си „Малки правила” става носител на наградите на публиката и на журито на VІІІ конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова”. Асен Наков е най-играещият солист на първата ни трупа по съвременен танц и хореограф с богат опит.)

Може да харесате още