Кукленият театър в Стара Загора представя „Хотел“ в Нови Сад

от Нощни птици

Кукленият театър в Стара Загора ще участва в театралния фестивал „Новосадски театърски игри“.

Събитието ще се проведе от 8 до 15 май в сръбския град Нови Сад, а постановката, с която ще се представи българската трупа е „Хотел“.

Постановката за възрастни беше за първи път изиграна на сцена през април 2022 година. „Това е спектакъл за любовта от пръв поглед. За онези няколко секунди, които сякаш карат времето да спре, когато случайно се засичат и разминават погледите ни. Вълнуваща и неостаряваща тема, в която не може да се обясни с прости думи усещането и трептенето на сърцето, когато погледите се срещнат и пулсът се ускори. Жанрът е визуално-движенчески куклено-магичен театрален спектакъл“, посочват от постановъчния екип.

Автор и режисьор на „Хотел“ е Любомир Желев, Наталия Гочева е сценограф, композитор е Тодор Василев.

„Хотел“ е колаборация на ДКТ – Стара Загора, и Monkey’s Theatre, която се реализира и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“.

„Новосадски театърски игри“ е международен фестивал за професионални театри за деца и младежи, който е основан в чест на 90-годишнината на Младежкия театър в Нови Сад и в годината, когато градът бе обявен за Европейска столица на културата.

Фестивалът се провежда всяка година през втората седмица на месец май и включва предварително селектирани петнайсет постановки от Балканите и Европа.

Спектакълът „Хотел“ може да бъде видян тази вечер на сцената на ДКТ – Стара Загора, а на 9 февруари ще бъде представен на сцената на Столичния куклен театър.

Може да харесате още