„Барби“ с рекордни приходи от бокс-офиса с 1 млрд. долара

от Нощни птици

Още преди да излезе на голям екран към проекта „Барби“ имаше високи очаквания и ето че след излизането му на 21 юли до днес приходите от продажбата на билети надхвърли 1 млрд. долара в САЩ и по света, съобщава Warner Bros.

В изявление на филмовото студио се казва, че през уикенда филмът е събрал 459 млн. щатски долара от киносалоните на територията на страната и още 572,1 млн. щатски долара в чужбина, което прави общо 1,0315 млрд. щатски долара. Цифрата беше потвърдена от фирмата за медийни анализи Comscore.

„Като ръководители на дистрибуцията не сме често безмълвни от представянето на даден филм, но „Барбилион“ разгроми и най-оптимистичните ни прогнози“, заявиха Джеф Голдстийн, президент на дистрибуцията за страната на Warner Bros. Pictures, и Андрю Крипс, президент на международната дистрибуция.

Продукцията е режисирана от номинираната за „Оскар“ сценаристка и режисьорка Грета Гъруиг. Главните роли са поверени на Марго Роби и Райън Гослинг, които изиграват Барби и Кен. Филмът изпраща емблематичната кукла на Mattel Inc на приключение в реалния свят, предава Reuters.

Продажбите на билети за „Барби“ се наредиха на второ място тази година след“Супер Марио Bros.: Филмът“, който излезе на екран през април и събра общо 1,357 млрд. долара в боксофиса.

Може да харесате още