Бионсе разказва за световното си турне Renaissance в документален филм

от Нощни птици

Световното турне на Бионсе – Renaissance, с 56 концерта приключи, а звездата обяви, че ще пусне концертен филм на големия екран. През изминалия уикенд бе публикуван и първият трейлър на Renaissance: A Film by Beyonce, а официалната премиера е насрочена за 1 декември тази година.

Световното турне е било посетено от 2,7 милиона зрители по света, а документалната продукция проследява целия процес от самата организация, със старта в Стокхолм и стига до последната спирка в Канзас сити, щата Мисури.

„Става дума за намерението на Бионсе, упоритата работа, участието във всеки аспект на продукцията, творческия ѝ ум и целта да създаде своето наследство и да овладее занаята си“, се казва в съобщението. Билетите вече са в продажба.

Албумът на Бионсе от 2022 г. вече спечели и награди „Грами“, като се очаква да е вторият успешен след филма за турнето на Тейлър Суифт – Taylor Swift: The Eras Tour, който тръгва на 13 октомври в киносалоните.

Звездата също публикува трейлър на филма в профила си в Instagram.

Певицата вече е издавала предишни филми, посветени на нейни участия, като сред тях е и продукцията за Netflix от 2019 г. Homecoming. Други подобни концерти проекти са I Am…Yours, 2009 г., HBO (Life Is but a Dream, 2013 г., и Lemonade, 2016 г.)

Смята се, че двете певици са генерирали повече от 9 млрд. долара финансов резултат заедно. Приходите от всяко турне почти се равняват на приходите от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. след коригиране с инфлацията, предава The New York Times.

„Когато изпълнявам, не съм нищо друго освен свободна – казва Бионсе в трейлъра. – Целта ми за това турне беше да създам място, където всеки е свободен и никой не е съден.“ Премиерата включва и кадри зад кулисите, на които се вижда как певицата репетира с дъщеря си Блу Айви Картър, която участва в турнето, и как общува със съпруга си Джей-Зи и техните близнаци.

В началото на турнето в Северна Америка критикът Линдзи Золадз пише в The New York Times: „Изгледът на шоуто – прожектиран с диамантено ясна резолюция върху панорамен екран – напомня за „Метрополис“ на Фриц Ланг.“

Друг критик – Уесли Морис, коментира гласовите възможности на изпълнителката: „Диапазонът на гласа ѝ се доближава до галактическия; въображението, което го захранва, може да се определи като кино.“

Може да харесате още