Да пишеш на хартия с „Писма до всеки и до всички“

от Нощни птици

Към отминалото време на писането на писма ще отведе малките читатели книгата на Тон Телехен „Писма до всеки и до всички“.

Младата аудитория, израснала с електронна поща ще узнае повече за старомодните писма, написани на ръка и поставени в плик.

А в тях намират място обитателите на вселената на Телехен, в която всеки горски жител притежава неподражаем характер, подобно на „Мечо Пух“ или други любими детски класики. Катерицата, мравката, слонът, щурецът, мечокът и др. са наистина мили и достъпни за разбиране и от най-малките читатели. И все пак техните характери са такива, че и възрастните могат да открият по нещо от себе си, разказват от Издателство „Точица“.

Творбата ще изтупа запрашеното чувство на миналото, за да преоткрие отново желанието за писане, тъй като в този начин на изразяване има вълшебство, което телефоните и електронната поща не могат да предадат точно защото всичко се случва за миг.

Чрез добрата стара хартия нови начини за общуване откриват предметите от заобикалящия ги свят. Така в един от най-милите епизоди катерицата пише писмо до собствената си маса.

Тон Телехен е сред най-известните съвременни нидерландски автори на поезия и проза, носител на наградите „Constantijn Huygens“, „Gouden Uil“ и „Hendrik de Vries“.

Книгите му са преведени на 25 езика. През 2020 г. е в късия списък за наградата „Андерсен“. Това е втората му книга на български език, издадена от „Точица“. Подобно на първата „Същността на слона“, и „Писма до всеки и до всички“ е в превод на Боряна Кацарска. Илюстрациите са на Джесика Албърг.

На 10 април от 11.00 часа в ТАМ – Велико Търново ще бъде и първата премиера на „Писма до всеки и до всички“. Тогава ще се проведе и работилница за писане на писма със Зорница Христова.

Може да харесате още