Хари Потър ще лети и на малкия екран

от Нощни птици

Фентъзи, магически драми в Хогуортс и тийнейджърски несгоди с белязаното момче Хари Потър отново може да се появят на екрана в новата поредица, която замисля Warner Bros. и телевизия HBO. Компаниите са в преговори с писателката на романите Дж. К. Роулинг, съобщава Bloomberg.

Преговорите не са официално финализирани, но директорите на Warner Bros. Дейвид Заслав и на HBO Кейси Блойс уточняват детайлите с писателката, като е ясно, че ще има нейно творческо участие, без да се налага тя да бъде всеки ден на снимачната площадка.

Съобщава се, че може би Роулинг няма да бъде сред основните сценаристи. Също така се предполага, че вече се работи по самите продукции. Всеки сезон ще е посветен на един от седемте романа предава Variety.

Warner Bros. отдавна преследва идеята да създаде телевизионен сериал по поредицата, като за това се заговори още през януари 2021 г., преди придобиването на WarnerMedia от Discovery през 2022 г.

Новината за развиващата се сделка идва, докато Warner Bros. Discovery се подготвя да бъде домакин на презентация за инвеститори на 12 април. Събитието ще визуализира интеграцията на HBO Max и Discovery+, както и предстоящата гама от стрийминг съдържание на компанията.

Говори се, че става въпрос за създаването на напълно ново съдържание, но с вече известни персонажи, подобно на „Властелинът на пръстените“, „Жената – чудо“ и „Батман“. Едно продължение на големите компании да инвестират във вече познатото, което зрителите харесват.

Warner Bros. имат голям опит именно с творбите на Дж. К. Роулинг. Те вече заснеха адаптациите на всяка книга от поредицата „Хари Потър“ в пълнометражни филми като започнаха с „Хари Потър и философският камък“ през 2001 г. и завършиха с „Хари и Даровете на смъртта – част 2“ през 2011 г. Осемте продукции генерират повече от $7,7 милиарда в глобалния боксофис и съдействат при популяризацията на марката „Потър“.

Филмите по романите се превърнаха в огромен хит и един от големите успехи на студиото. Затова и Дейвид Заслав бърза да договори правата и да започне работа по сериала, допълва изданието. Поредицата е преведена на 85 езика за 25 години, а екранизациите имат печалби за над 7.7 милиарда долара.

След техния успех марката „Хари Потър“ пусна и видеоигра Hogwarts Legacy. Книгите се появиха и на сцената, като постановката се казва „Хари Потър и прокълнатото дете“.

Може да харесате още