Подгряване за Хелоуин: Симпатични чудовища бродят из новия роман на Благой Д. Иванов

от Нощни птици

Върколаци, вещици и зомбита бродят из новия роман на Благой Д. Иванов в „Тринайсет чудовища за Хелоуин“.

Писателят, който е и филмов критик, обича да разказва страшни истории. Познаваме го с книгите му „Мазето“, „Крехар“, „Трансформации“, „Добрите, лошите и грозните“, както и „Седем градски гряха“. Друг негов роман за деца е „Плюшеното приключение“.

Авторът обича жанровото повествование и в новия роман продължава своите търсения, като се фокусира върху чудовищата, които живеят в митовете и легендите.

Някои може и да изглеждат леко страшни, но не са. В крайна сметка не е важно дали персонажите приличат на чудовища – важно е да се държат човешки.

Под мостовете дебнат тролове, в гробището пеят зомбита, а в запустелите замъци бродят призраци и вампири. В пустинята пък е мумията, която обитава крипта, пълна със съкровища, а в гората, в къща от захар, обитава вещицата, която, естествено по вещерски, предсказва бъдещето, докато гледа в своето кристално кълбо. Нависоко, сред ледените преспи, гигантските стъпки издават присъствието на Снежния човек…

Всеки от героите живее самотно, но само докато не се появи гарванът Ван, който организира парти за Хелоуин.

Романът е красиво илюстриран от художника Добромир Томов и идва, за да съдейства да се изживее празникът на Вси светии по-магично.

Може да харесате още