Рут Колева прави балкански SoAlive Showcase Festival

от Искра Ангелова

През март тази година певицата обяви своеобразен край на концертната си дейност в мрежата и съобщи, че поема в нова посока. Сега разбрахме в каква и ѝ желаем успех!

„Преди 20 години реших, че музиката е това, което искам да правя в живота си. Трябва да призная, че това беше бурно пътешествие. Последните няколко години бяха формиращи и променящи живота ми. Чувствам се пълноценна и вярна, чувствам се удовлетворена, но не жадувам за внимание и прожектори. Не желая да бъда в центъра на всичко.
Да бъда на сцена и да изнасям концерти, е моето най-щастливо време и пространство, моето убежище. Но имам нужда от промяна, от пренастройване.
Това ще бъде последният ми концерт… в този вид.
Или първият от многото.
Не знам.
Но съм спокойна, че съм намерила мир и знам какво съм.
Този концерт ще бъде неповторим и особен. Без претенции и лъскави костюми. Без глупости.
Просто музика.
Концертът се осъществява с подкрепата на Столична община и Национален фонд Култура по програма „Творчески стипендии“

Сега тя организира огромно събитие, което ще направи за три дни София център на новата музика от Балканите. Избрани групи и изпълнители от България и целия Балкански регион ще представят своето творчество на живо, пред очите на световноизвестни продуценти, представители на големи лейбъли, звукозаписни компании, разпространители на съдържание и други ключови фигури от музикалната индустрия. Серията от концерти e част от програмата на международната музикална конференция SoAlive Music Conference 2023, която ще се проведе на 19, 20 и 21 октомври в София и носи името SoAlive Showcase Festival.

SoAlive Showcase Festival

Преди дни певицата написа в мрежата:

„Остава по-малко от седмица до началото на музикална конференция SoAlive! Открийте бъдещето на музиката, иновациите и културата, събрани на едно място.

Подгответе се за незабравими концерти, вдъхновяващи лекции и фестивална емоция!

Дати: 19 – 21 октомври

Място: НДК, София Лайв Клуб и Mixtape 5

Не пропускайте да сте част от този музикален празник!

Билети за конферентната част има на http://samc.bg

Всички концерти са безплатни!“

SoAlive Music Conference

Списъкът включва близо 40 имена на артисти от България, Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Гърция, Албания, Турция, поканени да участват в концертната програма. Сред тях са българските групи Hayes&Y и Pistamashina, хип-хоп звездата NDOE и изпълнителките NIYA и Vianne. За SoAlive Showcase Festival ще дойдат десетки групи от Балканския полуостров, които в последните години разкриват своя потенциал за достигане на широка световна популярност – между тях са Pocket Palma (CRO), Hey!Douglas (TR), Oratniza (BG) и др.

Експертна комисия, съставена от продуценти, артисти, автори и други специалисти с богат опит в сферата на музикалния бизнес е проучила и селектирала имената, които ще вземат участие в събитието. В списъка попадат групи и изпълнители с най-различни стилове – от хип-хоп и соул, през фюжън и етно, до съвременните вариации на електронната музика, която се разкроява в разнообразни подстилове.

„Да се срещнеш на живо с представители на лейбъли като Ninja Tune, Global Records, Warner Music и други от върха на световната музика е изключително ценен момент за всеки изпълнител. А възможността да представиш своя талант и творчество на живо пред подобни ключови фигури, е чартърен полет към световната музикална сцена“, коментира Рут Колева, която е организатор на SoAlive Music Conference 2023. „Поканили сме за участие артисти от държави, които дори не са част от Европейския съюз. Балканите са регион с огромен потенциал, който има нужда от обединени усилия в областта на културната дипломация, а конференцията, която организираме работи точно в тази посока“, добави тя.

Концертите от SoAlive Showcase Festival са с вход свободен и начален час 20 ч. Местата, на които ще се проведат, са Зала 2 на НДК, специалната „Сцена на открито“ в подлеза на НДК, Sofia Live Club и club MIXTAPE 5. Съвсем скоро в магазините за мобилни приложения ще може да бъде изтеглена и безплатната апликация, създадена специално за конференцията, в която посетителите ще могат да получават по лесен начин актуална информация за цялото събитие. SoAlive Music Conference 2023 се организира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Министерство на културата, Министерство на туризма и „Музикаутор“.

Повече подробности можете да намерите на страницата на фестивала във Facebook.

Може да харесате още