Приключиха снимките на „Rust“ с Алек Болдуин

от Нощни птици

Снимките на филма „Rust“ приключиха. Това заяви самият Алек Болдуин като публикува пост в социалните мрежи, в който вече не носи брада – характерна за героя му Харланд Ръст.

В личния си профил в Instagram актьорът публикува и снимка, на която е гладко избръснат. Кадърът беше съпътстван от надпис „Приятно ми е да махна тази брада“.

Продукцията стана печално известна, тъй като по време на снимките през 2021 г. загина операторката Халина Хътчинс. Фаталният инцидент се случи след като Болдуин насочи пистолет към нея – уж на шега, но патроните в оръжието се оказаха истински. До този момент още не е ясно как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка.

Режисьорът на проекта Джоел Соуза също беше ранен, но той се възстанови, а актьорът и оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд се изправиха пред съда като обвиняеми.

Приключването на снимките става месец след като прокурорите оттеглиха наказателното обвинение срещу Болдуин за смъртта на операторката.

Обвиняема остава само Гутиерес-Рийд като предварителното изслушване по нейното обвинение е насрочено за 9-16 август, съобщава Reuters.

Специалисти от ФБР проведоха и тест с пистолета, при който беше установено, че оръжието не би произвело изстрел, ако не е натиснат спусъка, докато Болдуин твърдеше, че никога не го е правил.

Също така стана ясно, че прокурорите са поискали допълнителни експертизи, защото се предполага, че оръжието, с което е било стреляно, е можело да е допълнително модифицирано.

Съпругът на Халина Хътчинс – Матю подписа споразумение с екипа и стана изпълнителен продуцент на продукцията. Мястото на Халина зае операторката Бианка Клайн.

Между другото Болдуин се вълнува и от друга новина в семейството. Актьорът стана дядо след като 27-годишната му дъщеря Айрланд (от брака му с Ким Бейсинджър) роди момченце, което се казва Холанд. Баща на детето е Андре Анджос.

Може да харесате още