YouTube забрани канала на Никита Михалков „Бесогон TV“

от Нощни птици

YouTube блокира канала на руския режисьор и прокремълски пропагандист Никита Михалков – Бесогон TV. Това съобщават The Moscow Times и порталът „Коментари“.

При опит да се отвори каналът „Бесогон ТВ“ се появява съобщение за блокиране. В него се посочва причината за блокирането на канала: „Този акаунт е блокиран поради многократни или сериозни нарушения на правилата на YouTube относно дискриминационни изявления“.

Съобщава се още, че към момента на блокирането за канала на Никита Михалков в YouTube са били абонирани около 1,6 млн. души.

Както знаем, през декември 2022 г. Европейският съюз включи Никита Михалков в черния списък на ЕС като част от деветия пакет от санкции срещу Русия. В отговор Михалков написа отворено писмо, в което се опита да убеди Съвета на Европейския съюз, че не е руски пропагандист.

По-рано порталът „Коментари“ съобщи, че руските окупатори съставят списъци на „неблагонадеждни“ граждани на Украйна, които, живеейки във временно окупираните територии, отказват да получат руски документи. Притежаването на руски паспорт сега е основното условие за живот във временно окупираните територии. Окупаторите са въвели задължителна военна регистрация за мъжете. Сега само тези мъже, които са регистрирани в центъра за военна регистрация, могат да подават заявления в окупационната администрация. „Коментари“ съобщават още, че заместник-командирът на 3-та отделна щурмова бригада, майорът от Въоръжените сили на Украйна Максим Жорин, не изключва, че в близко бъдеще руските окупатори могат да започнат ново настъпление в южната и източната част на Украйна. В същото време офицерът дори не разглежда „космическия сценарий“ за ново руско настъпление към Киев.

Ако обаче непременно искате да следите Михалков, наша проверка показа, че все пак можете да го направите на друго място, а именно – ТУК.

Може да харесате още