„Аквамен 2“ – съпроводен от скандали

от Нощни птици

Разводът между Джони Деп и Амбър Хърд се оказа, че излиза от границите на личния живот на двамата актьори. Освен че се появи сериал в Netflix, описващ процеса наяве, почти като риалити формат, излязоха и смущаващи документи, които създадоха главоболие за Warner Bros. И то точно в средата на септември, когато пуснаха трейлъра на „Аквамен и изгубеното кралство“.

Оказа се, че актрисата почти е загубила ролята си във втората част на „Аквамен“, но тогава „на помощ“ се е появил Илон Мъск, с когото Амбър имаше връзка и е предотвратил това да се случи.

Бележките са написани от терапевта на Хърд, д-р Доун Хюз, съобщава Variety, и бяха част от миналогодишния емблематичен съдебен процес, в който Деп до голяма степен надделя и успя да върне доброто си име.

В документите се описва враждебната атмосфера по време на заснемането на „Аквамен“. В тях се твърди, че Джейсън Момоа е отишъл пиян на снимачната площадка и нарочно е започнал да се облича като Деп. Също така актьорът е настоявал Хърд да бъде изхвърлена от проекта.

„Джейсън каза, че иска да ме уволни – се казва в бележките. – Джейсън беше пиян – закъсня на снимачната площадка. Облечен беше като Джони. Носеше и много пръстени.“

Представител на Момоа отказва коментар, но говорител на DC отвръща на обвиненията на Хърд, като казва: „Джейсън Момоа се държеше професионално през цялото време на снимачната площадка на „Аквамен и изгубеното кралство“.

Актьорът получи подкрепа и от други, участвали в продукцията. „Джейсън работи здраво, обича да пие бира от време на време като всички, но не се появява пиян на снимачната площадка“, казва вътрешен човек, който е бил на лондонския снимачен процес през 2021 г., и добавя, че двете звезди се разбират и са ги виждали да се шегуват заедно. Коментарът също така опровергава и твърдението, че Момоа се е обличал като колегата си от „Карибски пирати“: „И той не се облича като Джони Деп. Той винаги се е обличал в този бохемски стил.“

Хърд отказва коментар, но източник, близък до актрисата, потвърждава, че бележките се отнасят за снимачната площадка на „Аквамен 2“ и отразяват сесия от 27 декември 2021 г. Друг източник, близък до актрисата, казва, че адвокатите ѝ са се борили за публикуването на бележките от терапията, които са били изискани от адвокатите на Деп.

Момоа не е единственият изпълнител на главната роля в „Аквамен“, който попада под прицел. Терапевтичният сеанс също така обрисува представите на Хърд, която се чувства неподкрепена от режисьора на филма Джеймс Уан, който също не одобрявал съдебната ѝ битка срещу Джони Деп.

Уан отказва коментар. Говорителят на DC казва: „Джеймс е известен с това, че се отнася към членовете на актьорския си състав и екипа с най-голямо уважение и с това, че насърчава положителна, съвместна среда на снимачната площадка – филмите „Аквамен“ не бяха изключение“.

И все пак Хърд почти е била уволнена, твърдят източници от двете страни пред Variety. След премиерата на „Аквамен“ през 2018 г. студията и Уан решили да откажат участието на актрисата от продължението заради липсата на химия с Момоа. Те изпратили писмо до адвоката ѝ Карл Остин, в което го информирали за решението си. Бившият шеф на DC Films Уолтър Хамада също свидетелства по време на делото за клевета за „проблема с химията“.

Тези източници подчертават, че ходът за отблъскване на Хърд не е свързан с Деп и се е състоял, преди той да заведе дело срещу актрисата през 2019 г. По същия начин Момоа не е участвал във вземането на решения.

Друг източник обаче отхвърли разказа за липсата на химия, като отбеляза, че Хърд е направила пробни снимки с Момоа, преди да получи ролята на Мера, и е победила две други актриси, включително Аби Лий.

В крайна сметка студията така и не е уволнила Хърд, защото бившият ѝ приятел Илон Мъск е накарал един от своите адвокати да изпрати „изпепеляващо писмо до Warner Bros. със заплаха да изгори компанията“, ако актрисата не бъде върната за продължението, описва източник задкулисната битка. От Warner Bros. отстъпват и продължават да работят с Хърд.

Макар да се появява съвсем за кратко във втората част, тя е получила целия си хонорар от 2 млн. долара.

Драмата се пресъздава в момент, в който ръководителите на DC Entertainment Джеймс Гън и Питър Сафран са готови да затворят книгата за супергероите с излизането на „Аквамен и изгубеното кралство“ на 20 декември.

Може да харесате още