Ален Делон ще съди сина си Антони за медийни разкрития

от Нощни птици

Актьорът Ален Делон ще подаде жалба срещу сина си заради медийните разкрития, които Антони е разказал в най-известното френско списание, съобщи адвокатът му.

В интервю, публикувано в четвъртък, Антони Делон заяви пред Paris Match, че баща му трудно приема крехкото си здравословно състояние, като добави, че има „големи рискове“ 88-годишният мъж да е отпразнувал „последната си Коледа“.

„Той не говори много, уморява се или се дразни, когато го караме да повтаря, защото гласът му вече невинаги е ясен или чуваем“, казва Антони Делон в интервюто. Той допълва, че баща му е в „отслабено“ състояние и „не може повече да понася да се вижда така смален“.

В рамките на няколко часа след публикацията обаче Ален Делон дава категоричен отговор чрез своя адвокат. Актьорът е „изключително шокиран от медийния изблик, организиран от сина му Антони“, казва защитникът пред агенция Франс прес и допълва, че ще подаде съдебна жалба срещу него.

Звездата от филми като „Под яркото слънце“, „Басейнът“, „Гепардът“, „Роко и неговите братя“ и „Двама мъже в града“ му е казал, че „не може да понася агресивността на сина си Антони, който продължава да се държи с него все едно е безпомощен.

Ален Делон получи инсулт през юли 2019 г. и сега рядко напуска имението си във френския регион Лоара. Загрижеността за здравословното му състояние нарасна, след като семейството му публикува снимка от вечерята на Бъдни вечер, на която актьорът изглежда отслабнал, предава The Guardian.

Благосъстоянието му вече беше поставено под въпрос миналата година, след като трите му деца подадоха жалба срещу бившата му асистентка, обвинявайки я в тормоз и заплашително поведение.

Жената, която беше изгонена през юли от имота на актьора, е изпратила писмо до прокуратурата, в което категорично отрича обвиненията срещу нея, и е подала собствена жалба в съда.

Френските прокурори обаче заявиха, че няма да бъдат предприемани по-нататъшни действия по отношение на нито една от жалбите, като заявиха, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление.

Но в интервюто за Paris Match Антони, син от бившата съпруга на Ален – Натали Делон, говори за ново напрежение в семейството, свързано с грижите за баща му.

Антони обвинява своята по-малка полусестра Анушка Делон, дъщеря на Ален Делон и холандския модел Розали ван Бримен, за това, че не е информирала семейството за резултатите на баща му при когнитивните тестове от 2019 г.

„Сестра ми никога не е информирала брат ми и мен, че между 2019 и 2022 г. баща ми е бил подложен на пет когнитивни теста по време на посещенията си в клиниката в Швейцария и че не е издържал нито един от тях“, казва той пред списанието.

Резултатите показват „когнитивна деградация, която поставя баща ми в положение на психологическа слабост, а следователно – и на уязвимост“, добавя той.

Адвокатът на Ален Делон заяви, че Антони е имал „само една цел – да навреди на репутацията на Анушка и на уникалната връзка, която винаги Ален Делон е имал с нея“.

Адвокатът на Анушка Делон е заявил, че тя ще подаде жалба за клевета и тормоз срещу брат си Антони, съобщи Le Figaro.

Ален Делон е сред най-големите звезди на френското кино заедно с Луи дьо Фюнес, Жал-Пол Белмондо, Жан Габен и др. Роден е в предградие на Париж, син на режисьор. Започва да се снима през 1957 г., като първата му роля е в „Когато в това е замесена жена“.

Снимал се е в почти 90 филма, като режисира три продукции. Получава „Сезар“ за най-добра мъжка роля във филма „Нашата история“ през 1985 г. Кавалер на Ордена на почетния легион през 1991 г. Има три деца – Антони от Натали Делон и Анушка и Ален-Фабиан от Розали ван Бреемен.

Може да харесате още