Антонио Бандерас и музикалните му умения, които използва в киното

от Нощни птици

Антонио Бандерас неведнъж е показвал изключителни музикални умения. Може да си припомним само изпълнението му в дует със Сара Брайтман на „Фантомът на операта“.

Роден в Малага, младият Антонио заминава за Мадрид да си търси щастието. Намира го в сътрудничеството с Педро Алмодовар, който именно го прави звезда – първо в Испания, преди да замине да завладява и Холивуд.

Алмодовар знае как да сближи зрителите с историите, които разказва. Наситените цветове във филмите му са визуален щрих на притихналите емоции на ексцентричните му персонажи. В едни от най-знаковите негови филми главни роли има именно Бандерас.

Първата поява на актьора в киното е през 1982 г. с „Лабиринт от страсти“. Следват „Матадор“ (1986), „Законът на желанието“, „Жени на ръба на нервна криза“, „Ела, завържи ме!“ и не на последно място Бандерас разкрива неизлекуваните рани на испанския режисьор в „Болка и величие“.

Сред най-новите му участия е в „Пътуване към Витлеем“, където си партнира с доведената си дъщеря Дакота Джонсън. Той беше съпруг на майка ѝ Мелани Грифит от 1996 до 2015 г.

Бандерас коментира в интервю за E! News, че не са разменяли идеи с Дакота по повод професионалните си кариери. „Тя вече се снимаше във филми по времето, когато ние все още бяхме като семейство заедно в Лос Анджелис. След развода кариерата ѝ просто тръгна нагоре. Но аз знаех, че тя може да пее“, допълва актьорът.

А музикалният талант на Бандерас се вижда още от партньорството му с Мадона в „Евита“. И макар да казва, че никога не се е възприемал като професионален певец, става ясно, че след ролята му в този мюзикъл започват да му предлагат договори за записи.

Актьорът все пак използва музикалните си умения в няколко филма, сред които е изкусител с китара в „Десперадо“, свири като един от „Кралете на мамбото“ и пее в „Шрек 2“. Но възпитаникът на „Котаракът в чизми“ отбеляза, че не е искал да свали актьорските си обувки и да се занимава единствено с музикална кариера.

„Никога не съм приемал това предложение сериозно. Просто за това се изискваше твърде много работа, а аз вече бях на 30 и няколко години. Не исках да навлизам в тази територия“, казва той.

Вместо това Бандерас успява да съчетае актьорския и певческия си талант в мюзикъли, като участва в A Chorus Line и Company в своя театър в родната Малага и се готви да режисира неговата постановка Gypsy.

Може да харесате още