Българка спечели награда за стендъп в Чикаго

от Нощни птици

Българката Джулия Стоянова спечели награда в категорията „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“ (Best Chicago Producer of 2023) по време на шоуто The 2023 Gazellies: Annual Comedy Awards Show, организирано от чикагското списание The Comedy Gazelle, съобщи в своя сайт в. „България сега“. 

Наградата ѝ бе връчена лично от Джеймс Уеб, който е директор в Netflix. Българката получи отличието след конкуренция с още трима финалисти.

Шоуто се проведе в The Den Theatre на 4 януари. Номинациите бяха определени от представители на комедийния бранш в Чикаго чрез анонимно гласуване на първи кръг. Четиримата с най-много гласове във всяка категория преминаха към финалния втори кръг, където се определиха наградите в различните категории. Тази година в гласуването се включиха 500 представители на комедийния бизнес.

В своя профил във Facebook българката благодари:

„Искам да започна този пост с благодарност към онези десет души от 250 000-те българи в Чикаго за подкрепата, която ми оказваха през годините. Останалите – също ви ценя. България на 3 морета и да живее Слави Трифонов!
Уау, каква нощ! Шоуто беше наистина невероятно! Имаше точно колкото си трябва сериозност и ебавки! Бяхме 65 души в залата и всички се забавлявахме адски добре.
Да знаеш, че The Gazellies са получили близо 500 заявки за наградата, е умопомрачително. Благодаря на Чикаго, че гласува за мен. Това наистина кара сърцето ми да прескача всеки път, когато си го спомня. Да не говорим, че получих наградата за най-добър продуцент на Чикаго от ръцете не на кого да е, а на моя комедиен ментор Джеймс Уеб. Джеймс, когато за първи път гледах видеото, се смях адски много. Бях толкова шокирана, когато изрече името ми, че дори не те прегърнах, приятелю! Много съжалявам! Буквално забравих как да вървя, да говоря или да държа микрофон.
Джери Хамеди, много ти благодаря, че изтърпя всичко. Истински комедиен войник! Трябва да се гордееш със себе си след снощи. Всеки от нас си тръгна от шоуто с усмивка на лицето!
Искам да благодаря и на баща ми, защото той ми каза да го направя!
Наздраве за по-големи постижения през 2024 г., повече забавление и по-малко драми! Обичам те, Чикаго!“

Искате да знаете повече?

Джулия Стоянова е родена в град Варна, България. През 2016 г. завършва НАТФИЗ със специалност „Актьорско майсторство“ за куклен театър. Седмица след дипломирането си се мести в САЩ. През 2019 г. завършва курса за импровизационен театър към The Second City (гр. Чикаго), след което започва да се занимава със стендъп комедия (Stand-Up Comedy).

През 2021 година създава комедиен клуб (RED ROOM Comedy Club), в който до днешна дата са играли повече от 400 различни комици от цяла Америка. През 2022 и 2023 г. Джулия Стоянова бе част от екипа, който засне комедийните спешъли на Сам Морил и Марк Норманд за NETFLIX.

Миналата година бе наета в най-бързо разрастващия се театър за хумор и сатира в Чикаго. През последните шест месеца имаше възможността да работи с Дейвид Летърман, Том Сегура, Джон Малейни и други.

Може да харесате още