Димитър Маринов е сред журито на София Филм Фест

от Нощни птици

Актьорът Димитър Маринов ще бъде член на международното жури на София филм фест, съобщават от „Арт фест“.

На 28-ия фестивал актьорът ще представи и двата най-нови филма със свое участие.

„Сeльодка“ е дебютният късометражен филм на американската актриса, писателка и стендъп комедиантка Милана Вайнтруб.

Тя започва кариерата си с видеоклипове в YouTube с над 11 милиона гледания, а след това превръща уебсъдържанието си в пилотен филм за MTV. Позната е и като актриса с ролята на Слоун в драматичния сериал на NBC „Това сме ние“, и като сценарист на телевизионната анимационна поредица с дългогодишна история Robot Chicken.

Вайнтруб сама изпълнява ролята на Ирина – главната героиня, която получава мечтаната си малка къщичка, но в инцидент чупи бедро и ръка, а съпругът ѝ заминава в командировка.

Тогава се появява циничният баща на Ирина (Димитър Маринов), който с привичния съветски маниер на поведение иска да спаси положението, като използва възможността да оправи всичко в къщата, освен отношенията с дъщеря си.

„Караганда“ е на режисьора Макс Вайсберг. След като унищожава руска военновъздушна база при провалена оръжейна сделка, главният герой – Владимир, е гангстер от Бруклин, който трябва да оцелее в последвалата война с мафията и да опази семейството си. Маринов играе ролята на мафиотски бос, собственик на заведение на първа линия в Брайтън Бийч.

Може да харесате още