Джони Деп се завръща във френски филм, открива фестивала в Кан

от Нощни птици

Нов филм с Джони Деп ще открие филмовия фестивал в Кан. Става въпрос за френскоезичния „Jeanne du Barry“ с режисьор Майвен льо Беско, съобщават организаторите на фестивала.

В продукцията участват още Пиер Ришар, Ноеми Лвовски и Мелвил Пупо.

Историята разказва за Жана дю Бари – жена, издигнала се от бедността до кръговете на крал Луи XV. Деп е в ролята на краля. Световната премиера е на 16 май на 76-ото издание на международния форум.

Освен като режисьор, Майвен влиза и в главния образ на Жана дю Бари. Това е неин шести пълнометражен игрален филм. На фестивала в Кан участва с „Polisse“ през 2011 г, когато получава Наградата на журито. Берко има и признание като актриса, пак в Кан за участието си в „MonRoi“. Майката, сестрата и братът на Майвен също са актьори.

Това е една от малкото филмови и телевизионни изяви на актьора след процеса с бившата му съпруга Амбър Хърд през юни 2022 г, предава Reuters.

Деп имаше и изненадваща изяви на музикалните награди на MTV и в модното шоу на Риана Savage X Fenty. Звездата от „Карибски пирати“ озвучи и герой в анимацията в „Johnny Puff: Secret Mission“ миналия месец.

Актьорът се опитва да възстанови кариерата си, след като спечели почти пълна победа в съдебната си битка в САЩ с Хърд, която го обвини в домашно насилие, докато Деп отрече твърденията ѝ, че изобщо е удрял жена.

Две години по-рано той загуби дело за клевета във Великобритания срещу таблоида Sun, който го нарече „бияч на съпруги“, припомня изданието.

Съдия от Върховния съд на Лондон постанови, че Деп многократно е нападал Хърд. Малко след това актьорът загуби ролята си в продължението на „Фантастични животни“ и до голяма степен беше отбягван в Холивуд.

Последното участие на Джони Деп преди шумния процес беше през 2020 г. в“Минамата“, показан за първи път на кинофестивала в Берлин.

Съвсем скоро ще може да видим Джони Деп и у нас. Той ще посети страната с групата „Холивудски вампири“, на която актьорът е съосновател. Концертът е на „Арена София“ (бившият столичен колодрум) на 12 юни.

Може да харесате още