Френският актьор Матийо Касовиц, познат от „Невероятната съдба на Амели Пулен“ претърпя тежък пътен инцидент

от Нощни птици

Актьорът, известен с филмите „Амели“, „Бюро“ и „La Haine“, на които е сценарист и режисьор, е в „тревожно“ състояние

Френският актьор и режисьор Матийо Касовиц претърпя тежък пътен инцидент с мотоциклет в Париж, предава The Guardian.

Актьорът познат от „Невероятната съдба на Амели Пулен“, „Петият елемент“ и „Мюнхен“ е в „тревожно“ състояние, съобщават френските власти.

56-годишният актьор и режисьор на „Омраза“, „За честта на пагона“ и „Пурпурните реки“, е бил на курс за обучение за работа с мотоциклет по това време, съобщи полицейски източник за агенция Франс прес.

Френските медии съобщават, че той се е подготвял за роля в предстоящ филм, когато е бил „много сериозно ранен“, включително е имал травма на главата и счупен таз.

Една от дъщерите му е била на мотоциклет зад него заедно с инструктор и е станала свидетел на инцидента, съобщава Le Parisien.

По данни на властите в Есон, южно от френската столица, Касовиц е бил откаран в болница.

През 2019 г. Касовиц разказа в предаване за автомобилизъм по френската телевизия за любовта си към мотоциклетите. Той каза, че се е възприемал „повече като интелектуалец, отколкото като спортист“, но е развил страстта си към мотоциклетите в края на живота си, като е получил шофьорската си книжка на 40-годишна възраст и веднага е използвал големи мотори.

В предаването на RMC Découverte той казва: „Харесвам моторите, харесва ми техническата страна на това да ги управлявам.“

Касовиц пише и режисира „Омраза“ (La Haine), когато е на 27 години. Филмът проследява трима мъже – в ролите Венсан Касел, Юбер Кунде и Саид Тагмауи – в продължение на 24 часа след бунт в Париж и носи на Касовиц наградата за най-добър режисьор на фестивала в Кан. Филмът печели и „Сезар“ за най-добър филм, френския еквивалент на „Оскар“-ите.

Касовиц се е снимал в ролята на любовната Нино в „Амели“, на експерт по експлозиви от Мосад в „Мюнхен“ на Стивън Спилбърг, а напоследък и в главната роля във френския шпионски трилър „Бюрото“, който се превърна в хит по целия свят. Там неговата роля е на таен агент от френската разузнавателна служба.

В последния си филм „Видения“, режисиран от Ян Гозлан той играе съпруг на Даян Крюгер. Премиерата на продукцията се състоя на фестивала на франкофонския филм в Ангулем преди две седмици.

Може да харесате още