Гари Олдман критикува изпълнението си в „Хари Потър“

от Нощни птици

Гари Олдман критикува „посредственото“ си представяне като Сириус Блек в поредицата за Хари Потър.
Носителят на „Оскар“ признава, че обикновено е критичен към предишните си изпълнения, но наистина не е очарован от Сириус Блек.

Актьорът, чийто сериал за Apple TV+ Slow Horses се завърна за трети сезон миналия месец, разкритикува изпълнението си като Сириус Блек във франчайза за Хари Потър в последния епизод на подкаста Happy Sad Confused на Джош Хоровиц.

65-годишният Олдман определи превъплъщението си в Хари Потър като „посредствено“ и допълни, че е можел да изпълни ролята „по различен начин“.

Подходът на Олдман можеше да бъде различен, ако беше прочел оригиналните книги на Джей Кей Роулинг, преди да се снима във филмите, както каза покойният му колега Алън Рикман.

„Може би, ако бях прочел книгите като Алън, ако бях изпреварил времето, ако знаех какво предстои, честно казано, мисля, че щях да го изиграя по различен начин“, каза Олдман в подкаста.

Актьорът се присъедини към франчайза като Сириус Блек в „Хари Потър и затворникът от Азкабан“ през 2004 г. и повтори ролята си в „Хари Потър и Орденът на феникса“. Той участва и в последния филм от поредицата – „Хари Потър и даровете на смъртта“: Част 2.

„Това е като всяко друго нещо, ако седна и се вгледам в нещо, и си кажа: „Боже мой, аз съм невероятен“, това ще бъде много тъжен ден“, обяснява Олдман. „Защото искаш да направиш следващото нещо по-добро.“

Въпреки че актьорът не е фен на изпълнението си, наскоро той сподели колко е признателен за появата на поредицата и за участието си в нея.

Олдман споделя за филмовите си роли и в шоуто на Дрю Баримор, където също коментира участието си в „Хари Потър“ и трилогията „Черният рицар“ на Кристофър Нолан. Той отбеляза, че двата проекта всъщност са помогнали на личния му живот.

Това станало, тъй като през 2000 г. Олдман се оказал самотен баща и е отказал доста роли, за да има време за трите си деца – Алфи, Чарли Джон и Гъливер Флин.

„Благодаря на Бога за Хари Потър и Батман. Тези роли наистина ме спасиха, защото това означаваше, че мога да върша най-малко работа за най-много пари и след това да съм вкъщи с децата“, казва Олдман пред Баримор.

„На 42 години се събудих разведен и имах попечителство над тези момчета, така че това само по себе си беше… беше трудно, защото имаше промяна в индустрията, където се снимаха много продукции – Унгария, Будапеща, Прага, Австралия, знаете, всички тези места.“

Олдман допълни, че е пътувал 27 пъти в двете посоки между продукцията на филмите от трилогията „Черният рицар“ в Лондон и дома си в Лос Анджелис, за да прекарва време с децата си.

Може да харесате още