Харисън Форд се сбогува с Индиана Джоунс

от Нощни птици

Харисън Форд се сбогува с ролята на Индиана Джоунс. Актьорът потвърди, че повече няма да влиза в образа на изобретателния археолог след излизането на петата част „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“.

В разговор със списание Total Film, Форд каза: „Това е последният филм от поредицата и последният път, в който играя героя.“ С думите му става ясно, че актьорът не би се включил в телевизионния проект с този ключов за кариерата му персонаж, за който се говори, че вече е в процес на създаване.

„Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ вече е в кината, но боксофисът му в САЩ получи едва 60 млн. долара приходи от първия уикенд. Резултатът показва, че не са достигнати дори приходите на предходната част от поредицата преди 15 години, която стартира с първоначална сума от 101.2 млн. долара в премиерния си уикенд, предава Deadline. Затова пък у нас филмът се подреди начело на бокс офиса с приходи от билетите за 332 300 лева.

Филмът започва с образа на дигитално подмладения Форд, създаден с помощта на изкуствен интелект, който се бие с нацисти, за да опази половината от реликвата на съдбата на добре известния учен, математик, астроном и физик Архимед.

„Казвам сбогом на страхотната възможност да доставям радост на хората“, каза Харисън Форд пред Reuters и допълни, че харесва подмладения си вид, но не си представя да бъде продуциран пълнометражен филм с този негов образ.

Що се отнася до „Реликвата на съдбата“ по-възрастният Джоунс издирва поредния специален предмет, подобно на предишните епизоди. Тук героят е в компанията на своята кръщелница Хелена и нейния помощник Теди. В продукцията участват още Фийби Уолър-Бридж, Итън Айзидор и Мадс Микелсен.

Форд каза още, че дори да сваля шапката на Инди, е толкова ентусиазиран от продукцията, колкото и режисьорът Джеймс Манголд: „Бях амбициран да направя този филм в продължение на 10 години и най-накрая дойде моментът, в който всички се ангажирахме с това. Мисля, че рядко човек се намира в подобна ситуация“, допълни актьорът и изрази почит към Стивън Спилбърг и Джордж Лукас, разработили в продължение на 40 години невероятни филми, с които и той е могъл да завърши „без хленчене, а с взрив, това приключение.“

„Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ излезе по кината на 28 юни във Великобритания и на 30 юни в САЩ.

Може да харесате още