На 48 години почина певицата Коко Лий

от Нощни птици

На 48 години почина певицата Коко Лий, прочула се в Азия през 90-те години на миналия век. Родена в Хонконг, Лий се премества в САЩ като дете и издава албуми на мандарин и английски език.

Тя озвучава и главната героиня в мандаринската версия на хитовия филм на Disney „Мулан“ и изпълнява песен от саундтрака на „Crouching Tiger, Hidden Dragon“ на церемонията по връчването на Оскарите през 2001 г., предава CNN.

Лий е страдала от депресия от няколко години, съобщават по-големите ѝ сестри Карол и Нанси в публикация във Facebook.

В неделя тя се е опитала да отнеме живота си в своя дом и е била откарана в болница, но в сряда е починала, става ясно от съобщението на близките ѝ.

Лий пробива на сцената през 1994 г. с два албума на мандарин. През следващата година издава албум на английски език, както и трети албум на мандарин.

„През изминалите 29 години тя не само носеше радост с песните и танците си, но също така работеше усилено, за да проправи нови пътища за китайските певци на международната музикална сцена“, пишат сестрите на Лий.

Певицата изпълнява и песента “ Before I Fall in Love“, която е включена в саундтрака на холивудския филм „Булката беглец“ от 1999 г. с участието на Джулия Робъртс и Ричард Гиър.

Нейни изпълнения включват благотворителен концерт на Michael Jackson & Friends в Южна Корея през 1999 г. и е била съдия в телевизионни предавания за таланти, включително Chinese Idol.

Може да харесате още