Какво мисли деветгодишната Алиса за „Щом книжка отвориш“

от Алиса Пиперова

Аз съм Алиса, на 9 и половина. Сега ще ви разкажа за книгата на име ,,Щом книжка отвориш“ на авторката Карълайн Дерлатка. Прочетох я доста бързо, защото тя е подходяща за деца между 3 и 7 години.

„Щом книжка отвориш“

В нея се разказва за едно момиче и нейния брат (по-малък от нея), като самата книжка е книга за четенето и за вълшебния свят на книгите.

Та те обясняват какво е книга…

Примерно те питат искаш ли да пояздиш заек сред вълшебни дървета, да пийнеш чайче с морски създания, да преминеш дъгата, ала да знаеш, че близалки растат в лимонаден безкрай.

Обяснява се какво е да си лидер, какъв трябва да бъдеш, за да си добър лидер…

Задават се необичайни въпроси като този: „Би ли искал да срещнеш мишката чудата, дето чисти звездите и живее на луната?“ Очевидно мишката живее в Космоса.

„Колко свят ще пребродиш, колко нови места! Ако книга отвориш, ти отключваш нова врата!“, възкликва авторката на книжката, в която ще намериш много хубави илюстрации на художничката Сара Уголоти.

Ти би ли искал да отидеш в света на приказките и на фантазията? Влез и се наслаждавай колкото искаш! Можеш да кажеш на мама и тати да ти я купят ето ТУК, във виртуалната книжарница на издателство „Изток-Запад“.

Може да харесате още