Късчета от света на Олга Шурбанова

от Нощни птици

На 11 май от 18:30 Жанет-45 ще представи новата книга на музикалната критичка Олга Шурбанова. Това ще се случи в библиотеката на Гьоте институт в София.

„Прочетете „Късчета свят“ просто както се чете роман. И сюжетът на този роман е животът на авторката, а животът ѝ е изпълнен със събития и възвивания, с перипетии и радости, със съмнения, с трудности и с преодоляване на трудностите. И с персонажи – и то какви персонажи! Ето какви: 

„И когато седях в хотел „Ривиера“ очи в очи с Габриел Гарсия Маркес и той, усетил бездънната ми тъга от мимолетността на този миг, написа върху един бял лист – „На Олга Веселата от един българин по сърце.“

Христо Карастоянов

Късчета свят

Коя е Олга Шурбанова?

Олга Шурбанова е завършила Българската държавна консерватория (днес НМА „Проф. Панчо Владигеров“) със специалност пиано. Била е музикален редактор във вестниците „Пулс“, „Народна младеж“, „Народна култура“, главен редактор и директор на издателство „Музика“, главен редактро на сп. „Ек“ в Държавната агенция за българите в чужбина. Един от авторитетните ни музикални критици, тя има издадени и седем белетристични книги. Съставител и автор е на 101 отпечатани и разпространени в цял свят броя на културния двумесечник „Ек“, както и на двата сборника „Автономията живот. Срещи с изявени българи в чужбина“ (1997, 2009). Нейни литературни творби са публикувани във всички специализирани издания в страната, а някои от тях са преведени на полски, немски, английски и арабски език.

Може да харесате още