Киносалон в Лондон отмени премиерата на първия филм с Кевин Спейси след процеса

от Нощни птици

Първият филм, в който Кевин Спейси участва, след като беше оправдан за сексуално посегателство, се сблъска с неуспехи.

Световната премиера на „Контрол“ беше преместена на друго място, след като лондонско кино се отказа от предложението си да бъде домакин заради участието на актьора в микробюджетния уелски трилър, предава Variety.

Киното „Принц Чарлз“, което е запален поддръжник на независимото кино, оттегли предложението си да бъде домакин на премиерата на „Контрол“, след като беше информирано за ролята на Спейси във филма.

Двукратният носител на „Оскар“, който беше оправдан по обвинения в сексуално посегателство на съдебен процес в Лондон през юли, е записал ролята си, но не се появява на екрана. Гласът му се чува в телефонните разговори с вътрешния министър Стела Симънс, изиграна от уелската актриса Лорън Меткалф, която е и продуцент на филма.

Директорът на киното Грег Лин пише имейл до Спейси и Меткалф: „Имаме проблем. С извинение трябва да ви информирам, че отменихме ангажимента ви с нас“.

Представител на Меткалф заяви пред Variety, че световната премиера е била „пренаредена в кино „Дженезис“ за по-малко от 24 часа“.

„Макар че за кратко бяхме разочаровани, намерихме много по-добро и по-подходящо място, което с удоволствие ще бъде домакин на събитието“, продължи представителят на Меткалф и добави, че от екипа „смятат въпроса за приключен“.

„Г-н Спейси е доказал своята невинност във всяка съдебна зала, в която се е явявал“, коментира пред Variety адвокатът на актьора. Всеки съдебен заседател, който е разгледал доказателствата срещу него, единодушно е отхвърлил фалшивите обвинения. Решението на кино „Принц Чарлз“ да цензурира вълнуващия нов проект на Кевин е повече от разочароващо.

То отхвърля правния процес на две държави, пренебрегва неопровержимите доказателства за невинността на Кевин и не се съобразява с жертвата на десетки безпристрастни съдебни заседатели, които са установили, че Кевин е 100% невинен.“

След като Спейси беше оправдан по всички обвинения след четириседмичен процес в Лондон, режисьорът на „Контрол“ Джийн Фалейз заяви пред Variety: „Не съжалявам, че избрах Кевин, и бих го направил отново“.
„Контрол“ излиза на екран в САЩ и Великобритания на 15 декември.

Може да харесате още