Кит Харингтън – славата му довела до психични проблеми и алкохолизъм

от Нощни птици

Кит Харингтън стана световноизвестен след ролята в хитовия сериал на HBO „Игра на тронове“, но се оказва, че славата е тежко бреме. След успеха на продукцията актьорът се е наложило да се бори с психични проблеми и алкохолизъм.

Говорейки в The Hidden 20% с предприемача Бен Брансън, Харингтън каза, че през 2019 г. е влязъл в рехабилитационна клиника заради алкохолизъм и че там е бил диагностициран със синдром на дефицит на вниманието/хиперактивност (ADHD).

„Осъзнах, че животът ми зависи от това – казва той на водещия Бен Брансън. – За щастие, това беше точното място в точното време. Оттам успях да си изкопая нов живот.“

Харингтън сподели, че е влязъл в рехабилитационната клиника пиян, а в нея отишъл, след като се борил с трезвеността си четири години.

Сега Харингтън твърди, че е „трезвен и „присъстващ“ и е съсредоточен върху живата на 2-годишния си син и 6-месечната си дъщеря. Неговите деца са от връзката му с актрисата от „Игра на тронове“ Роуз Лесли.

Харингтън влиза със запомнящо се участие в сериала, където изигра Джон Сноу от 2011 до 2019 г. Образът, който направи, го изнесе на върха на славата, но тя наистина се оказа тежко бреме за него.

Именно образът на човек, който е хладнокръвен и прави всичко с прецизна изтънченост, го ужасява. Именно тази роля води до неговото падение.

Проблемът, който усеща Харингтън, е, че е приет от феновете на сериала като идентичен с героя му, но самият той се чувства съвършено различно в реалността и това води след себе си „някои психологически белези“.

„Това е опасна заешка дупка, в която можеш да паднеш, защото откриваш всички лоши и хубави неща, които хората казват“, добавя той.

Съобщава се, че HBO обмисля спиноф за Джон Сноу. Deadline потвърди, че проектът все още е в проучвателна фаза. Затова пък, ако сериалът се осъществи, той ще бъде хроника на историята на Джон Сноу.

Може да харесате още