„Малки приказки“ в 33 картини

от Нощни птици


„Малки приказки“ са събрани в 33 картини. Изложбата за деца и родители е създадена от Дени Орманова и Боян Танчев.

Творбите могат да се видят от 21 до 29 ноември в галерия „Прегърни ме“.

Снимка: Галерия „Прегърни ме“

Всички 33 картини са допълнени от чудновати истории, водещи до своеобразни портали към вълшебни светове, вдъхновени от света на келтските друиди.

Първото пътешествие е в света на Бърбоцветковците. Картините на техните домове разкриват как живеят, в какво вярват и най-вече – грижата и любовта на тези същества към природата.

Снимка: Галерия „Прегърни ме“

“Наблюдавайки света около нас – войните, климатичните промени, несигурността, изпитах силно желание да създам безопасни убежища, които да подаря на децата. Места, които да изпълват младите им сърца със светлина и надежда, въпреки хаоса навън. Синът ми Боян прегърна тази идея и докато аз рисувах картините, той пишеше историите към тях. И така се появиха нашите „Малки приказки“” – разказва Дени Орманова.

Вдъхновение за платната са както фолклорните истории, така и някои от най-ярките картини от „Цветя“ – предишен цикъл с картини на Дени Орманова. Текстовете към тях са написани от нейния син – Боян Танчев – успешен сериен IT предприемач, за когото, да реализира проект в областта на ранното детско развитие, е отдавнашна мечта.

Снимка: Галерия „Прегърни ме“

Цялостна карта вече обединява местата и героите на „Малки приказки“, а сегашната изложба е едва началото на мащабен свят, обединен от името Whimsikl, който тепърва ще се разкрива.

В него всяка колекция картини ще представлява отделна вселена, създадена с любов и въображение. Освен оригиналните картини, проектът ще предлага и висококачествен арт принт на хартия „Hahnemühle William Turner“, както и пъзели и книжки за оцветяване с картините от различните колекции.

Творби на Дени Орманова са част от колекции в България, Германия, Франция, Словакия, Турция, САЩ и др.

Може да харесате още