Нов „Хари Потър“ и други чудесни заглавия от издателство Егмонт

от Искра Ангелова

В месеца на неговата световна премиера в книжарниците у нас ще се появи и българското издание на „Хари Потър и затворникът от Азкабан“, проектирано и илюстрирано от Мирафора Мина и Едуардо Лима от емблематичното студио MinaLima. Дизайнерите, работили по филмите за Хари Потър, а също и за екранизацията на „Фантастични животни”, обединяват любовта си към вълшебната история на Дж. К. Роулинг с невероятен художествен талант и майсторски умения, за да създадат необикновени книги, изпълнени с повече от 190 цветни илюстрации и допълнителни интерактивни елементи. С тази книга читателите ще се докоснат до Хитроумната карта, ще обезвреждат Богърт и дори ще пътуват във времето с времевърта на Хърмаяни. Както „Нощни птици“ вече писа, очаква се и сериал по поредицата.

„Хари Потър и затворникът от Азкабан“, дизайн и илюстрация MinaLima в превода на Мариана Екимова-Мелнишка ще откриете в книжарниците у нас от събота, 28 октомври.

Хари Потър с илюстрации на MinaLima

„Дъкбург“ е колекция от любимите класически комикси, написани и нарисувани от Карл Баркс между 1943 и 1972 година. Творчеството на Баркс и до днес е вдъхновение за мнозина и еталон за рисунка и сценарии. Именно Крал Баркс полага основите на съвременния „Дисни“ комикс, разширява родословното дърво и обкръжението на Доналд Дък и пленява поколения читатели. И беше крайно време да можем да четем комиксите му и на български език!“, споделя Ненко Генов, който е преводач на изданията у нас.

„Седемте златни града на Сибола“ е третият том от колекцията, който съдържа комиксите на Карл Баркс от 1954-1955 г. В заглавната история Скрудж иска да инвестира в нов бизнес, но съществува ли някаква фирма, която все още не му принадлежи? В историята „Ни видра, ни плъх“ старият скъперник не може да отвори своя сейф. Шифърът за него се намира на шията на леминг, който е на борда на кораб, поел курс към Норвегия. Следващият комикс разказва за луд професор, който иска да изобрети и създаде зеле без мирис. Уви, опитите се провалят и вместо търсения резултат, професорът открива изключително ефикасен и вкаменяващ лъч. Междувременно в Дъкбург Хюи, Дюи и Луи готвят отчаян план за бягство от наближаващата учебна година, а Доналд има толкова голям проблем със сладкото, че се оказва затворен в бъчва на кушетката у психиатъра.

„Дългата игра“ е третият роман на Елена Армас, която вече спечели почитателите на съвременна романтика у нас с „Испанска любовна измама“ и „Експеримент съквартиранти по американски“. Това е и поредното ексклузивно издание, което „Егмонт“ предлага на българските читатели, включващо две допълнителни глави – „Грънчарската вечер“ и „Нощта във вилата на Камерън“.

Адалин Рейес е прекарала години в усъвършенстване на ежедневната си рутина: ставане преди зазоряване, шофиране до офисите на футболния отбор „Маямски пламъци“, работа, прибиране вкъщи и всичко отначало. Но целият ѝ живот се срива, когато видеозапис на скандалното ѝ поведение спрямо талисмана на отбора става вайръл. Вместо да я уволни, собственикът на отбора, който всъщност ѝ е баща изпраща Адалин далеч, на място, където е натоварена със задачата да помогне на местен футболен отбор. Плановете ѝ се разпадат, когато открива, че играчите носят балетни пачки на тренировка и отглеждат кози за домашни любимци.

Може да харесате още